Kategorier
Stockholm

Showdown in the Shopwindow

…eller ”uppgörelse i skyltfönstret” för de som är känsliga för engelska i svenska bloggar. Finns en intressant forumtråd på FS om detta.

Det blev några bilder över från i går kväll. Och som rubriken säger är det fotografier tagna utifrån och in i upplysta lokaler och utrymmen.

Lite synd att tjejen traskade in just då. Men jag gillar ljuset och färgerna i möbleringen.

Köket på en restaurang. Gillar det förvrängda ansiktet till vänster.

Nu till gårdagskvällens drama, som utspelades i ett skyltfönster på Kungsgatan.

Det börjar som en uppgörelse på tu man hand. Tjejen till vänster tar av dockan hennes peruk. Dockan skriker till och gör motstånd, tjejen får hjälp av en kollega och försöker lugna den upprörda. Då…

…griper han in: the headless Mannequin. Och han är arg, riktigt arg. Häver sig upp på tårna och gestikulerar: Touche pas à mon pote!!!

Vågade inte stanna kvar för att se upplösningen.

8 svar på ”Showdown in the Shopwindow”

Jösses, vilket raffel! Och tänka sig – killen på donken skulle nog passat fint i skyltdramat med. Bra jobbat med att hitta ljuspunkterna i tillvaron i dessa dagar, Matti. //Jimmy

Ja det var riktigt spännande! Lite segt innan det blev mörkt på riktigt, men sen var det bara kul. Och nu blir mina gamla hot spots spännande igen. Hur ser de ut i mörker? Hoppas jag orkar ta en a w-runda i veckan.

Säg det som det är… du blev bortsjasad! ”Varför står du här med din avancerade kamera och fotar skyltdockor? Pervo!”
Nåväl, innan det gick så illa fick du till det i bild #3. Riktigt bra! Såväl innehåll som färger.
Första rutan gillar jag också, kan hålla med om att det var synd tjejen skulle valsa in just då – men möblemanget är snyggt, både i färg o form. Han ser förresten också ut som en skyltdocka (och så har han min mc-jacka på sig, mysko).
Finns det verkligen några som är känsliga för engelska i svenska bloggar? How come? Wake up and smäll the coffee!
/tim

Engelska titlar och sär skrivningar retar en del. Bara att checka upp forumtrådarna. Kul läsning garanteras (om man inte tillhör dem som retar upp sig). Som skrivet redan, vore kul att orka med en efter jobbet-fotorunda i veckan. Men då riskerar jag ju å andra sidan att somna någon annan stans än på bussen.

Var/hur hittar jag den tråden?
Jag trodde faktiskt att du syftade på (bl a) mig eftersom jag stör mig på engelska titlar på FS och har yttrat det några ggr. Sa han som inte kunde komma på nåt bättre än SNF till lördagens bild!
/tim

Håller fullständigt med Sändh. Det är verkligen en utbredd missuppfattning och gäller inte bara i FS sammanhang. Det kan vara befogat om det är ett namn eller en titel på någon/något som redan finns så att säga och/eller inte har översatts eller inte går att översätta till svenska.
Nu ska jag inte ta upp mer plats med detta på din blogg ,-)
/tim

Titeln på min bild, som föreställde bussresenärer som sökte skydd undan snöfall, var ”Gimme Shelter”. Gillar musik- och andra referenser. Gav ju min pipbild från Gullmarsplan en fransk titel. Den blinkade åt ett konstverk av Magritte.

Stängt för kommentering.