Kategorier
Stockholm

Med Lars Lerin och Jimmy D

Jimmy D jagar ut mig i ”busvädret”. Påstår att det är fotoväder. Jag med min förkylning? Påminner mig om att jag har en Lars Lerin-utställning att hinna med, sista dagen i dag. En alvedånare bara, åsså iväg. Och busväder är det ju inte längre… Faktum är att det bara blir bättre och bättre. Vädret, inte förkylningen. Startar alltså promenaden på Tegnérgatan. Sista dagen för Lars Lerin. Vet ni inte vem det är tar ni och kollar upp det. Hör ni det! Han är bara bäst!

Därifrån tar jag bakgatorna tillbaka mot City. Hittar några spegelbilder. Fast jag börjar tröttna på dem nu.

Några vackra cityvyer tar jag med. Med och utan folk.

Och ett citystilleben. Och ett till, med mänskligt inslag.

Och en huvudfoting.

I Norrström kajkade forspaddlarna omkring, eskimåsvängde och hade sig. Från Gustav Adolfs torg kom Vaktparaden och från andra hållet Jimmy D och Per H. Analoga ligan har sitt Ellen, vi moderna gatufotografer tar vårt fika på Mäster Olof. Letar sen efter Kindstugatan och en fotoutställning på Studio L2. Hittar dit. Inte öppet på söndagar. Härligt ljus över Slussen och dags att åka hem.

8 svar på ”Med Lars Lerin och Jimmy D”

Ser att du varit ovanför trappan från Tunnelgatan upp till Malmskillnadsgatan där jag går till och från jobbet varje dag 🙂
Jag föredrar nog färgversionen av ölflasktrappan.
//Claes

Jojo. Skyll på mig, bara. Det är ju knappast mitt fel att det spricker upp och blir sol i stället för regn och snusk. Men det var kul att springa på dig idag. Och Moderna Gatufotoborgen hade både gott kaffe och en fin miljö. Det blir fler besök dit framöver.

Du jobbar på bra med din reflektioner – tycker de är jäkligt intressanta. Jag sprang på en reflektion själv igår och blev lite inspirerad utifrån vad du gör.

Det är allt ditt fel. Hade tänkt mig en lat, slö söndag med tidningsläsning och tevetittande. Nu tvingade du mig att dels kolla Lars Lerin, dels släpa kameran gata upp och gata ner. Vi kanske ska kopiera analoga Ellen och planera in Moderna gatufotografer-träffar då och då, och snacka fotoidéer, bilder och -böcker?
Kul om du inspireras av mina reflektioner, din senast publicerade är ju kanon!

Planerade fikaträffar vore riktigt kul! Frågan är om inte alla i målgruppen finns på Facebook. Där finns ju evenemangsbokningar som funkar rätt bra. Nu slog det mig plötsligt att jag satte upp en FB-grupp för länge sedan som inte blivit marknadsförd alls. Kanske dags att bjuda in alla dit och börja planera in några träffar?

Beror också på hur stort vi vill ha det. Vi ska få plats, vi ska komma åt att prata med varandra och fika bl a. Jag var ju med på gatufototräffen senast och det var ju ett helt annat stuk, organiserad bildvisning och bokad lokal. Och personligen finns jag inte på fejan och har väl ingen ambition att finnas där heller.

Stängt för kommentering.