Kategorier
Stockholm

Leicatankar och fotografens öga

Sitter och väntar på att min gamla Apple Laser Pro 630 ska skriva ut veckobrevet. Då detta innehåller ett gäng bilder, tar det just under timmen att printa ut. Under tiden hinner man med en massa ”dumheter” framför datorn. Hittar en bok på amazon.com, efter att ha varit inne på phaidon.com först och kikat vad de hade.

Det blir ”The Photographer´s Eye”, text av John Szarcowsky och fotografier av Lee Friedlander, Walker Evans, William Klein och Paul Strand. Leverans tidigast 10 december men före nyårsafton. Ja ja. En julklapp till mig själv.

Läser Bengan Björkboms senaste Leicablogginlägg där han undrar om olika personlighetstyper väljer olika Leicamodeller. ”Jag är född i fiskarnas  tecken. Vilken Leica skulle passa mig bäst?” frågar jag. Får inget svar men ser att han kollar min profil. Fast det blev han visst inget klokare av. Får jag plötsligt en massa pengar över kanske jag testar film igen. Får svar från Bengan lite senare: ”Du fotar så bra gatufoto så jag trodde redan du hade en M Leica..!? :)/B

Bilderna i inlägget är från dagens promenad ner till Orminge centrum.

8 svar på ”Leicatankar och fotografens öga”

Fasen vad du verkar frossa i böcker, Matti. Har du tid att läsa dom eller håller du på och bygger en surrogatsoffa av fotoböcker?

Intressant replik gällande Lecia, förresten. No other comments. (Såg förresten en kille som gatufotar med Pentax 645D. Han kan ju inte vara klok).

/Jimmy

Så´n har jag alltid varit. När jagvar inne på journalistik köpte jag massor av böcker om och av kända journalister nu levande som avlidna, sen var historia ett intresse och igen, massor av böcker, fågelskådning samma sak. Gillar att fördjupa mig helt enkelt. Betr Leica fick jag ju inget svar på min fråga vilken Leicatyp jag är. Pentax 645D, gatufoto??? Man tar sig för pannan!

Om du är född i fiskarnas tecken rekommenderar jag att du väljer en vattentät Leica.
Utan att avslöja för mycket om min inställning… Orminge Centrum tycks vara som alla andra liknande centrum – men du lyckas ta en o annan intressant bild därifrån, speciellt 1:an den här gången, som är riktigt bra. Nu beror ju det mer på fotografen än centrumet… ,-)
/tim

…och eftersom jag är en så´n hårdfjällad gatufotograf. Undrar hur länge jag skulle tycka det var kul med film. Om jag skulle börja soppa själv, investera i en värstingscanner osv.
Blev en bra vinkel på ettan, kul att du gillar den.

Been there, done that, bought the T-shirt………
Apropå Leica alltså 😉
Nu har jag haft två M Leicor genom åren.
Jag älskar M Leica, känslan, ljudet, byggkvalitén, men jag måste nog inse att jag är en spegelreflexman trots allt. Det passar mig bättre, helt enkelt och att ha bägge delarna var bara slöseri. Nu fick jag ju råd med en ny 24mm när jag sålde Leican och det känns bra. Fast den där känslan………..

Första bilden gillar jag verkligen idag.
//Claes

Jag har en känsla att att du snart investerat nog i böcker om andra fotografer, jag kan se filmen krypa allt närmare. Det är ju trots allt en utmaning, något nytt att lära sig. Du har ju redan gjort plats för all extra utrustning när du gjorde dig av med soffan … Gillar 1an, håller med Tim – den är riktigt bra. /Malin

Stängt för kommentering.