Nattsudd med viss skärpa

I kväll får ni lite mer ”normala” bilder, det vill säga inga experiment med kortkort skärpedjup eller lek med oskärpa. Även om det är lite nattsuddigt i några av bilderna.

Om hörnet och en bit ner mot Slussen ligger Monk´s Porterhouse. Ska testas! Kan vara bra då att veta var det finns bänkar att vila på efteråt. Om man skulle gå åt fel håll.

Schysst gräng i pelarna!

Den smidda grejen och dess skugga fascinerade och det här är andra bilden, ur en annan vinkel.

Fotomässan till helgen, lördag blir nog min dag. Försöker planera vad jag ska kolla. Främst utställningarna, kanske fotoböcker om de går att komma åt. Fujis nya X100 är vi många som är nyfikna på. Sen skulle det vara bra om de hade en ”camera hand grip wrist strap”. I dag lindar jag kameraremmen en massa varv runt handen och bär den med mig snabbt skjutfärdig. Men det är ingen bra lösning då remmen ibland kommer i vägen för sökaren eller displayen. Men en hand grip… tror jag vore perfekt.

6 svar på ”Nattsudd med viss skärpa”

 1. Fina bänkar, men mest gillar jag stilen på personen som smiter runt hörnet 😉
  Söndag blir det fotomässan för mig. Har annat för mig de övriga dagarna.
  Kamerarem ska jag titta efter, är trött på att lysa upp hela nejden med Canon 5D Mk2……… En neutral svart, som är mjuk, utan att vara för bred och klumpig.
  X100 vill jag också klämma på 🙂
  //Claes

 2. Som sagt, jag vill ha en kort rem runt handen/handleden. Och det vore ju läckert om x100 motsvarade förhoppningarna om en liten och smidig gatufotokamera med starka prestanda!

 3. Vad mer ska jag sikta in mig på (jag går dock fredag, skridskoskola, fotboll och hockey om lördagen…) än x100 (första gången jag hör om den!), du verkar som alltid ha koll. Oavsett om du är ute med kameran eller går på mässa. Pelarna är fantastiska. /Malin

 4. Det kommer ju vara massor av kameraprylar, som de längsta gluggarna. Där brukar det vara fullt med folk. Du kan ju alltid kolla om det finns något intressant seminarium, någon spännande fotograf att lyssna på, eller ngn som visar hur man arbetar med sina bilder i datorn. Själv brukar jag ha mest behållning av fotoutställningarna, och kanske finns där ngn intressant bok. Men det tvivlar jag på för egen del, tror inte att de böcker jag vill ha finns där.
  Pelarna ser ut som om de är målade på akvarellpapper.

 5. Alltså, 1:an är för skön – inte med trycket på ”för”. En förbisedd vinkel/vy, plus att det är mörker, ändå kände jag igen mig direkt. Det är menat som en komplimang, inte att du inte kan få till ovanliga kompositioner från vanliga (kända) platser . Det kan du, mer och mindre omskakande har vi sett den senaste tiden!
  Gatlyktan, de tomma och våta bänkarna, de regnblöta plattorna med reflexer från fönstren, gestalten som snart rundar hörnet och är borta för alltid. Perfekt i svärta/kontrast och skärpa. Skön stämning som sagt!
  /tim

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.