Kategorier
Stockholm

Håll i hatten

Snökanonen slår till med full kraft! skriker Aftonbladet i sina rubriker. Kanon med snö! skriker mina elever och stannar frivilligt ute tills det är nermörkt.

Hålla i hatten får man kanske göra när det blåser.

I morgon kör vi julmarknad på skolgården och man kanske hoppas att det är bättre väder än i dag. Annars är det ju bara att bylsa på sig ordentligt med kläder. Vi börjar sälja kl 16 och slutar när allt gått åt.

Ni som kollat har sett att jag gjort om lite i mina stockholmsalbum. Hade dem tidigare uppdelade i färg respektive svartvitt, en nu är de alla under samma sidrubrik: Stockholm, gatufoto. Det som återstår för mig att göra är att skala ner alla bilder till något sånär samma storlek. Nu får man upp en del bilder väldigt stort på skärmen. Ett rätt drygt jobb som nog får anstå till helgen, minst.

Lite om kvällens bildskörd. De härrör från samma promenad som de två senaste blogginläggen. Tagna vid återbesökta platser, det vill säga där jag varit i dagsljus och fotat. Sista bilden finns upplagd på FS/Gatufotopoolen. Näst sista är med bara för att jag fascineras av passagen däruppe, bilden i sig är kanske inte så spännande. Egentligen. Kanske skulle börjat uppifrån. Inte för sent! Översta bilden är från Sveavägen och här är det ju den stora reklamblaffan som jag fastnade för, sen kom det en suddmes och justerade kepan. Andra bilden är från trappan upp från Hamngatan/Sergels torg till Malmskillnadsgatan och en typisk Mattikomposition.

10 svar på ”Håll i hatten”

Snön är relativ, kanske man kan säga. Antingen botar den nyhetstorka eller så skapar den vantblöta. I vilket fall – hoppas den stannar ett slag i år igen. Det blir så mycket roligare att fota när man slipper den monokroma svärtan de snöfattiga vintrarna bjuder. (Det är ju sånt man har Photoshop till!).

Apropå svärta, så sitter den som en fläskläpp i dagens bildskörd. Fint!

Får passa på med svärta innan allt är vitt, vitt, vitt. Sitter och kollar vinterkläder. Om jag förnyar vintergarderoben, ska jag satsa på lager på lager principen eller en fetdunare? Lutar åt lager på lager, fast egentligen är jag sugen på ale på ale.

Vilken dialog här ovan, nästan lika bra som bildserien! Trevlig läsning och ett gott skratt fick jag mig och det tackar jag för. Titeln på näst sista är klockren! /Malin

Stängt för kommentering.