Kategorier
Stockholm

Tji idé

Hoppar av redan vid Henriksdal. Har en bildidé jag tänker testa. Står och fryser i tjugo minuter och inser att det nog inte passerar så många personer genom mitt tänkta bildfält en småruggig lördag. Men idén är bra! På´t igen någon annan dag.

Mot avgrunden

Fortsätter mot stan och når snart Folkungagatan. Strax är jag på CFF:s vernissage och får lussebulle och glögg. Först har jag kollat bilder, pratat med Claes Henrik Hedberg vars bok Eye in Stockholm jag köpte på Fotomässan. Han känner igen mig, och min glugg. Alltså den på kameran, 50mm/1.2, inte den mellan tänderna. Väl? Får också en trevlig pratstund med två av tre damer bakom Micla Photo, som är representerade på utställningen och som säljer vykort med stockholmsmotiv. Mats Adsten hänger också här, bildligt och bokstavligt.

B

Trots att jag klätt mig lite tunnare, börjar jag bli svettig på ryggen. Dags att gå.

Hm, knepiga bilder det här

Det har hunnit mörkna och jag tar en kort sväng längs Bondegatan, slinker in på konst-ig och slinker ut utan att ha köpt något. Gillas!  Tittar sen in hos Fotokungen på Kocks. Har tur och hinner slinka in just som de stänger. Köper wrist strapen jag jagat ett tag.

Wheels

Vid t-baneuppgång Björns trädgård håller några aktivister igång kring en tv-apparat. Fattar inte riktigt vad de står för. Nere på Slussplan är det i allafall LO som har ett torgmöte. Undrar vad de vill, i kölvattnet efter valförlusten för (S)?

4 svar på ”Tji idé”

Jodå, jag märkte allt att du höll dig undan i ett par dagar. Hade det inte varit för att du avslöjade dig på annat håll hade jag väntat en dag till – och sen hade jag ringt 112 eller Konsum i Orminge och frågat om dom sett till dig.
Jag vet att det är macho att svettas på ryggen. Det gör jag endast om jag bär ryggsäck, vilket inte var igår.
Jag är ju inte vidare barnkär, men 3:an är för kär! Så länge jag bara behöver betrakta barn går de an (det finns undantag, ni vet vilka ni är). Fin och lättsam studie i klassiskt rosa.
Raka motsatsen är sista bilden. Paret som står (eller kommer gående) där ute, stela av kylan och skräck av det hotfulla som träder ut genom porten/dörren och är på väg rakt mot dem! Helsjysst svärta – och ljus på paret.

Du är inte på gatufotomiddag med Malin och alla dom andra ikväll?

/tim

Nyss hemkommen från nämnda middag, som f ö var trevlig.
Fick till lite svärta i dag igen. Men min idé fick jag inte till. Lär kräva en hel del väntan.
Får kanske förvarna när jag tar nästa power break?!

Stängt för kommentering.