Kategorier
Stockholm

Ingen bländvit jul

Diskuterar julölsproblemen med en kollega som hade samma erfarenheter från förra julen och då lärde sig att köpa ölen i god tid denna jul. Hon sa också att de jagat runt men att det var slut överallt. Så då är det ju ingen idé att försöka ens. Det får bli whisky och choklad, så julen inte blir bländvit.

Tycker det är snyggt med dessa snöformationer på de stackars övergivna cyklarna

Får gå tidigare från jobbet och orkar därför med en trängselupplevelse på Konsum. Får ändå ihop det jag lyckas komma ihåg och har jag glömt något så lär jag överleva på det som kom med. Potatis, sill, lax, julmust och levainbröd.

Ett översnöat formulär, hoppas det inte var viktigt för någon

På tal om musik så var jag i går inne på Hifiklubben intill min frisör och kollade grejer för att digitalisera vinyl-LP, kassetter och rullband. Det tycker jag kan vara en god idé. Kom nästan hem med en liten dosa, men den var slut i den butiken och fanns i ett ex på Fleminggatan. Fel håll för mig så det får anstå. Och datorn står i arbetsrummet och stereon i vardagsrummet och jag tror inte att det gagnar ordningen i mitt redan kaotiska hem att börja flytta ihop dessa.

Hörni, läsare – GOD JUL!

Har ambitionen att sätta ihop några årets bästa bilder-blogginlägg före nyår. Välkomna att kika då.

8 svar på ”Ingen bländvit jul”

Taskigt av dig att nämna just Fuller´s Old Winter Ale, som var den jag blev blåst på 🙂
Du kan ju inte bara slänga musik, Sven! Digitalisera!!! Er´e nå kul, som du vet att du har?
Kanske tar jag en larremacka (eller lx- om du inte hajade).
Ha en kanon-God Jul själv, Sven!

Gjorde mig av med en hel del vinyl i somras. Vissa sar det i häjrtat att ge bort. Hade ingen aning om att det fanns sådana apparater. Jaja man kan inte veta allt. Får gå in på flemming gatan o kolla in underverket.. Kanske jag kan tigga tillbaka mina favoritvinylplattor.. Jaf kollar gärna in årets favoriter. /Mirja

Har inte heller haft så stort intresse för min vinylsamling, men nu när jag jobbar med den här musikern och han fixade en cd med en massa för mig ny musik, skulle det ju vara kul om jag kunde återgälda det med musik han inte känner till. Dessvärre känner han till väldigt mycket. Den där apparaten får du i så fall fråga efter i butiken på Flemminggatan, och jag minns inte ens vad den heter, bara vad den gör. Mycket i musikväg finns ju remastrat på iTunes, om än inte allt. Sen ska jag fatta hur jag sparar det i mp3-format. det har jag aldrig gjort tidigare.

Nu är man tillbaks på banan igen efter att datan kraschade. Kalla kårar gick nedför nacken, alla bilder som jag inte tagit backup på sedan 1,5år. Att man inte lär sig. Men tack vare en arbetskolega (Rojwan) så fick jag en tidig julklapp.
Trist att du inte fick tag på några schyssta julöl, men whisky och choklad kanske inte är fel. Själv ska jag prova Fuller’s Old Winter Ale och ta en skink macka alldeles straxt.
Bilden på de översnöade cyklarna ger en fin bild över snöläget.
Ang vinylplattorna har jag bestämt mig för att göra mej av med min samling c:a 500-600st som bara står och tar plats.

Jag får väl önska dig en rikigt GOD JUL!
/Sven

Haha.. Ja dessa apparater och teknik. När man änligen fått grepp om hur man går till väga med en manick så är det nya på gång. Jag har inte heller super koll på det där med att göra om till mp3.. Har precis fört över en hel del gamla godingar från datorn till min telefon, så nu njuter jag av att åter igen lyssna på musik när jag tar promenader. Hade velat byta ut mitt kontantkort, för just nu kastar jag pengarna i sjön. Jag var inne i Teliabutiken för att ändra till Halebop Hallå och efter mycket om och men så blev det foten. Måste ha varit inskriven i Sverige i 8 mån för att få ha tel abbonemang. Det blir att vänta några månader till. Härlig musik har jag på telefonen i allafall, så jag är glad ändå! /Mirja

Whisk(e)y – njaee… Choklad – ja!! Fast man blir ju ändå inte bjuden, så kaotiskt som du har det hemma! På tal om kaos och Konsum, vad är det där Levinbrödet för något? Julen är ju kort i år så nog fasen överlever du den ,Matti.
Ja, det finns verkligen många fascinerande snöformationer i dessa dagar, så många att jag går i baklås och inte får fotat nån av dom egentligen. På saker, under saker, mellan saker, mellandagar.
Hördu, skribenten – jag vet inte hur/var du tänker fira den, men hoppas gör jag att du får en GOD JUL oavsett!
/tim

Som sagt, mp3? Fick ju en cd-skiva och försökte spela den i cd-spelaren. inte en chans, och när jag petade in den i datorn såg jag att det var mp3-filer alltihop. Som tur var gick det ju att installera dem i iTunes bara gm att dubbelklicka på dem. Mkt bluesrock och släktingar till det, och några sköna undantag.

Levain är ett surdegsbröd vars ursprungliga bakteriekultur grundlades av släktingar till gitarrmakaren Levin, därav namnet (nä, nu ljuger jag, förlåt tomten!).
Hörru läsaren, julen är ingen stor sak för mig. Gör kanske som irländarna var tvungna till förr, lever på potatis allena. Och julen tillbringas i en för liten soffa. Om inte julen killar mig så gör soffan det.
Whisk(e)y med eller utan är en fråga om irländsk eller skotsk. Har en irländare som heter Connemara som jag är så förtjust i att flaskan fortfarande är oöppnad efter 6-7 år sen inköpet. Glenglassaughen jag nämnde tidigare är en mild och smakrik skotte. Kaffesur mage gör dock att det är glest mellan varje dram.
God Jul, Tim!

Stängt för kommentering.