Kategorier
Stockholm

Tema – Bara barn

Har redan publicerat ett inlägg med barnbilder men här kommer ändå ett till. Nu är bilderna svartare, kornigare/brusigare och oskarpare (åtminstone några av dem). Boken ”Street seen” är en utmärkt bok om amerikansk efterkrigsgatufotografi och jag har nog fått en hel del därifrån. Bland andra finns här Elliot Erwitt och Lisette Model som ett par inspirationskällor. Är nog mer Elliot än Henri (Cartier-Bresson).Hellre Coca cola än Dressman verkar gossen tycka.

I bilden ovan är det nallen som fascinerar mig. Vad gör den där under bänken och vet syskonen om att den ligger där?

”Mamma, jag vill ta kort!” Blurrigt värre.

Är självlärd som fotograf, liksom jag är det beträffande måleri och annat bildskapande. Vet ju att det finns regler för komposition men gillar att tänja på dem. Blir det bara en bild som känns bra för mig så spelar reglerna ingen roll. Viktigare regler i så fall är de som gäller för gatufotopoolen (GF). Inga bildmanipulationer typ bortklonade av störande objekt, partiell färgläggning, HDR, arrangerade bilder, att du plåtat dina vänner,  med mera. Däremot tillämpar jag i denna blogg gatufotografi i ett vidare begrepp än vad Fotosida stipulerar.

Målmedvetet utforskande av staden, till synes på egen hand. Blivande gatufotograf?

Se men inte röra! En bild om att utsätta sig för frestelse och klara av det, eller handlar det om en övertydlig signal till mamma/pappa: ”Jag går inte härifrån utan en godispåse!!!”

Att inte få uppmärksamhet när man behöver den som mest, kan leda till yttersta förtvivlan. Kanske gäller det även för en och annan gatufotograf?

Ah, förbaskat. Kompletterade med etiketter och klickade på publicera istf uppdatera.

6 svar på ”Tema – Bara barn”

Jag får nog ta tebax det där jag sa om Årets Bilder #1. Fast nu säger du ju i o f s själv att den serien är överstökad och därför uppfattar jag bildsviten ovan som bonusmaterialer på nyutgivningen av 1:an. Och vilket bonusmaterial! Jag har sett samtliga bilder förut men de känns ändå som nya. I min bok tyder det på en viss kvalitet! Jag tycker till exempel att det finns något i alla bilder som fascinerar (inte bara nallen under bänken) – förutom det uppenbara menar jag.
/tim

Hade som sagt tänkt att det skulle vara överstökat men när jag taggade mina blogginlägg lyckades jag klicka p knappen för ”publicera” istf ”uppdatera”. Så se det som ett bonusmaterial. Roligt att du tycker det håller för (re-)publicering. Viss bredd och kanske ett djup här och var? Tacksamma rackare att plåta, di där små. Får bra träning på jobbet. Har några bra därifrån också, men de vill jag inte publicera här.
Hur ser planerna ut för din del, avs 2011. Några vilda nyårslöften? Själv har jag börjat nosa på trippen Manchester/Liverpool/Blackpool/Glasgow/Belfast utan att för den skull tro att det blir av. Men för mig låter det spännande.

Härliga bilder och ett härligt återseende. Jag är urförtjust i bilden med mamman i mobilen och flickan som gråter. Godisbetraktaren är också en klar favorit.. Underbara betraktelser och påminnelser om hur det är att vara barn. /Mirja

Stängt för kommentering.