Kategorier
Stockholm

2/1 – en bagatell

Tror att jag ska åka in och gatufota men dagsformen säger annat. Det blir en promenad ner till Orminge centrum.  Går in på Pressbyrån och kollar om jag inte kan hitta något att läsa. Kommer ut med Camera Natura och Proffsfoto. Alltid kan man snappa upp något. Kollar the Old Firm samtidigt som jag läser AB, och HV-Djurgår´n medan jag kollar nämnda fototidningar. Så går den söndagen och i morgon är det jobb.

Tar iaf en bild med G11:an och åstadkommer en underlig komposition där vit pil på svart visar hur bilarna ska åka och svarta fotspår i vitt hur människor gått. Och en gestalt som går sin egen väg. En bagatell.

Har så smått börjat leka med tanken på en gatufototripp i sommar. Tror inte för ett ögonblick att den blir av, men drömma kan man alltid. Tänker mig Manchester/Liverpool/Blackpool/Glasgow/Belfast, iaf fyra städer med gedigen arbetarprägel med åtminstone i min fantasi rätt nedgångna kvarter. Glasgow är enda staden av denna kvintett jag besökt och den var full av kontraster fattig-rik, Belfast var jag bara i så lång tid det tog att ta sig från skottlandsfärjan till bussterminalen för vidare transport ut ut Nordirland och in i Irland. Skillnaden var som att gå från svartvitt teve till färg.

Mejlade Aperture  Magazin som lovade mig en gratis bok, Paul Strand, men inte hållit sitt löfte. Få se vad de svarar. Väntar på ytterligare en bok, Approaching Photography/Paul Hill. Nu vill jag se en approaching book. Boken skeppades 13/12. Men det har ju varit helger. Fast posten brukar jobba ändå, va?

10 svar på ”2/1 – en bagatell”

Pilen antyder ett budskap av episk bredd, som inte ger sig till känna i första taget. Tror jag nöjer mig med att lajka den 😉 Fast du skulle nog kunna skippa lite av sörjan nertill tycker jag.

Mvh
Jimmy
Ps. Min blogg har fått ny adress i julklapp. Nu heter den sthlmstreet.com! Fan vet vad som händer med gamla inlänkar, men det visar sig.

Tycker bilden har ett stort djup, episkt typ. Sörjan i dess två olika grå nyanser bildar för mig ett geometriskt mönster som du kanske har underskattat 🙂 Får testa länken och länka om om det behövs.

Och jag tokälskar sörjan! Det här var inspirationsskjutsen jag behövde för morgondagens tur med kameran. Skönt att se att även du kan ha dagar där allt inte fungerar, inte för att det hjälper dig mycket 😉 /Malin

Tja, såg det här redan för några dagar sedan så jag ställde mig i en trappa och väntade. G11:an är inte så snabb så slumpen avgör var personen hamnar. Tycker om bilden men tror mig veta att andra har svårare för den här typen av foton. Tar nog med mig båda canonerna i morgon och hoppas på att kunna gå lite tidigare och kanske fota Götgatan upp, från Skanstull till Slussen.

Inget att sörja över tänkte jag skriva, men det vore ett allt för billigt skämt. Och länken från min sida till din var det inget fel på.

Snyggt. Kontrasten klara fotspår och sörja gillar jag..
Härligt Matti, drömma bör man annars dör man.. Skämt å sido. Det låter som en intressant tripp med mycket att plåta och gott att äta och dricka. (Hmmm, är inne på min andra dag av fasta, så jag bara tänker mat och dryck just nu.. )/ Mirja

Tackar. Tycker det finns en geometrisk dimension i ren snö/skitig snö/bar asfalt och sen gestalten kontra pilen. Trippen, frågan är hur länge jag vill stanna på varje plats, kanske ska utflykten delas upp i två delar? Först och främst ska den bli av. Förväntar mig nedgångna arbetarkvarter, Glasgow har jag varit i och sett det.

Stängt för kommentering.