Kategorier
Stockholm

Knäppa bilder är vad det handlar om

Kollade Lou Reed på Svt i går kväll. ”Berlin”, live at St Ann´s Warehouse. Det är riktig gatufotomusik det! När Lou sjunger duett med Antony Hegarty i ”Candy says” är det som en rysning i hela kroppen, och att bara se Antony. Så skör och så uttryckfull i sitt framförande av denna sköna låt. Lou Reed är för övrigt även fotograf numer.  Och såg ni Elvis Costello´s ”Spectacles” när det gick på Svt, kunde ni se honom intervjua Lou Reed och sen kalla upp Julian Schnabel, regissören bakom ”Berlin” och konsertfilmen.

Sol i dag, tyvärr även några beklagligt töiga plusgrader. Takdropp och slask. Åker in och kliver av vid Londonviadukten för att testa några vackra platser uppe på Stigberget. Men det blir ändå inga bilder som lyfter. Men vackert är det. Korsar Folkunga och följer strax Nytorgs söderut, mot solen. Tar mig över Ringvägen och ner till kajen nedanför Tullgårdsskolan. Många är ute och flanerar trots isfläckar och -sörja. Vid Folksamskrapans fot, under broarna hittar jag en spännande miljö.

Det blir en hel del bilder av experimentell karaktär. Men då denna blogg även är ett anteckningsblock, och ett inlägg kan vara en dagboksnotering, tar jag med dem alla.

Tittar in i Ringens galleria efter en sportaffär men får ta mig längre upp längs Götgatan. Köper ett par undertröjor med så kallad climate regulation, det vill säga att den håller kroppen varm och torr vid ansträngning. Och det är ansträngande att vara gatufotograf. Särskilt när man klätt sig för varmt.

Knepigt före här, isvallar, vattenpölar och smala passager där man ser trottoarens plattor. Folk slirar hit och dit och en barnvagnspappa halkar med en smäll in i ett plåtskåp. Jag ser det inte, bara hör. Han står och tar igen sig en god stund.

Utanför blå gången i Slussen pågår någon ungdomsaktivitet som innefattar brottning och boxningsträning där en slår på en annan som håller upp två slagpåsar (typ). Säkert tio stycken är samlade. Intressant! Men mer nyfiken än så är jag inte. Vill hem innan det fryser på och blir en ishinna av det våta som gör det onödigt spännande att ta sig hem.

Knäppa bilder i det här inlägget. Visst, men det är det det handlar om, att knäppa bilder. Tog några vanliga foton också, men de är bara – vanliga.

7 svar på ”Knäppa bilder är vad det handlar om”

Gillar verkligen dessa bilder. En härlig skara tillsammans. Lou Reed, ja jag håller med det är en njutning att lyssna på honom. Tack för tipset. Ska lägga in lite av hans musik i telefonen så man har något att njuta till när man vandrar iväg på morgonen. Ha det /Mirja

Roligt att du gillar mina dagboksnoteringar i bildform. Roligare att jobba med barn som det går att prata med, upptäckte jag för 35 år sen när jag bytte dagis mot fritids.

Som en uppfriskande fläkt kommer din blogg, jag smådeppade i takt med att snön töade bort idag, trots det sköna vädret och solen men jag finner att jag njuter av dina blänk och reflektioner. Det första fotot är lite mysko annars tycker jag att de blir bättre och bättre ju längre ner man kommer. Sparade de bästa till sist eller något liknande, va?! /Malin

Första är en svartvit siluettbild i färg. Såg att det hängde några färgglada konstiga konstgrejer bredvid siluettfiguren och behöll bilden i färg. Sen slant jag väl på ngt reglage. Resten är vad de är, bara.

Stängt för kommentering.