Kategorier
Stockholm

Hemmadag 15 januari

Lite för grått ute för att den riktiga gatufotoinspirationen ska infinna sig. Jag har också alldeles för trevligt sällskap av Jacob och Susan. Boken ”Jacob A. Riis, reporter med kamera i New Yorks slum” är svårläst på ett bra sätt. Jag kan inte läsa den utan att mina tankar svävar i väg till Manchester, Glasgow och vad jag skulle vilja göra där, eller till den New Yorkslum som beskrivs. Boken ger många associationer, vilket för mig betyder att det är en bra bok. Jacob är mitt sällskap i tvåsitssoffan. Och det är ett stycke fotohistoria, Riis var en viktig och betydande pionjär.

Lite ljusskyggt balanserar hon i rännstenen.

Susan SontagOm fotografi är min sängkompis. Kräver kanske lite mer av mig som läsare. Perfekt med andra ord att läsa sig trött av.

Det blir en promenad till Konsum och en soft soffstund med Aftonbladet. Hade morgontrassel med inloggningen hit och vid kl 14 kommer jag inte in på FS. Kanske lika bra?!

5 svar på ”Hemmadag 15 januari”

Inget fel i att ta en paus från spankulerandet för att förkovra sig en smula, Matti. Jag är själv inne i en period av fotografisk avhållsamhet, och även om det känns trist vet jag att det ger nya krafter när man väl kommer igång igen.

Men du som gluttar igenom så många fotoböcker – kan du inte sätta upp en tråd med lästips för oss andra i GF-forumet?

/Jimmy
Ps. Dagens låttips: London calling
Ps 2. Gillar bilden.

Känner det än mer i dag, när det bara gråar och slaskar ute. Läge att försätta sig i fotodvala. För som du säger, sug lär uppstå.
Fotoboktråd? Ska tänka på saken.
London, ska nog kika mer seriöst på det.

London calling är en hårding, kontrar med en av morsans gamla favoriter Streets of London. Sentimental värre :-), London calling´s absoluta motsats

underbara bilder! Du har en hel del på lager. Känslan i rännstensbilden e urfin. Vackert värre! Dvala på du! Snart börjar e ny period med lite mer ljus och då människorna i stockholm fyller sin blick med lite hopp! Då e det bra att du dvalat lite,så uppmärksamheten e på topp o inte missar kanonsituationerna. Ha det Mirja

Hmmm, du e inte ensam om att ruttna på vädret när det är såhär.. Men vilken tur att det finns sånt här väder också, så man hinner ta en paus lite då och då. Du är smart och utnyttjar tiden med att samla inspiration och intryck från annat håll. Det ska jag ta lärdom av. Tack för att du delar med dig! Ha det/ Mirja

Stängt för kommentering.