Kategorier
Stockholm

Jag lägger mig platt för snön

Snökaos, snöeleände. Stanna hemma! Stanna hemma är inget alternativ utan jag knallar ner till Orminge C. Rätt lite folk där, strax efter halv åtta. Bussbolaget har skickat ut en bil som genom öppen sidoruta informerar att samtliga bussar i Nacka-Värmdö är inställda. Strax efter kommer en kille ut från Konsum och bjuder in oss på kaffe och bulle.

På Konsum träffar jag en gammal bekant som väntar på att hans chef ska plocka upp honom. Jag liftar med dem in till Folkungagatan. Vid Björknäs står TV4 och gör ett inslag om kaoset. Har sen att ta mig upp till Medis och tunnelbanan. Perfekt läge för gatufoto, eller hur?

Tunnelbanan går bara till Gullmarsplan sen en kabel grävts av. Ersättningsbussarna kan inte köra de heller. Promenerar till Sockenplan och möter ett par föräldrar till mina elever. När jag ska korsa vägen strax före Sockenplan slår jag på decenniets rova, kraschlandar platt på ryggen och knackar bakhuvudet i backen. Mössan och huvan skyddar men det känns ändå en aning. Ryggen klarar sig utmärkt.

Hemvägen följer samma mönster. Med den skillnaden att nu går Nacka-Värmdöbussarna. Men på Stadsgården i höjd med Vikingterminalen är det kaos. Två havererade bussar plus en tredje som jag inte begriper vad den har där att göra då den fungerar, blockerar trafiken och det tar 50 minuter från Slussen till Londonviadukten.

Två timmar efter att jag lämnade jobbet är jag hemma. Som belöning ligger Black&White Photography på hallgolvet när jag låser upp dörren.

2 svar på ”Jag lägger mig platt för snön”

Jag vet…… jag är enkelspårig och tjatig. Men jag bara älskar Stockholm i svartvitt. Igår, idag, imorgon… come rain or come shine. Toppen Matti!
Mindre toppen med kraschlandningen. Blåmärken och annat får man tåla, jag är mer bekymrad över ev. hjärnskakning. Du ansåg det inte nödvändigt att kolla upp?
Bor inte du på 4:e våningen, eller om det var 3:e? Och svenska posten går fortfarande uppför trapporna och slänger in i folks brevinkast? Imponerande. Allt högre än 2 vån här befattar dom sig inte med. Däremot har vi fortfarande lördagsutdelning.
/tim

Skönt med snöoväder som ger ett myller av folk på gator och vägar. Funderade också på hjärnskakning ett tag men tyckte inte att smällen var så allvarlig att den behövde kollas upp. Borde haft huvudvärk då. Däremot kände jag av nacken vars muskler tydligen engagerade sig vid fallet för att senare jama lite ansträngt. Inga blåmärken, landningen var så platt.
Fjärde våningen it is. Har en känsla av att posten kommer varannan dag med reklam och varannan med ”riktig” post. Och det har ju snackats mycket om postfack längst ner i husen. Men de tar ju plats, och särskilt med tanke på den brandutrymningssäkerhet vi tidigare nämnt här, går det nog inte att installera i varje hus.

Stängt för kommentering.