Kategorier
Stockholm

Rester

Solen skiner medan jag hänger upp gardiner. Se där lite lördagspoesi. Eller vers, då. Gillar de öppna ytorna som uppstod i lägenheten sedan jag dragit ihop alla möbler för att ge fönsternissarna svängrum. Men nu är det dags att flytta tillbaka.

Eftermiddagsljus över Globens t-banestation. Fastnade för stolpar och stänger med tillbehör.

Pausar ibland och tittar då i februarinumret av B&W Photography. Intressantast är nog intervjun med Bruce Gilden. Många inspirerande bilder där jag främst fastnar för utsnittet, han kapar huvuden och ben värre än vad jag gör. Januarinumret kom aldrig så jag fick mejla efter det. Få se om det kommer som de lovade. I intervjun säger Gilden bland annat: ”It´s good to have edge. That´s what I look for when I photograph, not the cliché, not the exterior. I want to get the guts of a person.”

Tänkte jag skulle komplettera storyn med bilder från trängseln i tunnelbanan. Tyckte att ryggarna närmast skulle vara med för den rätta känslan.

Tar en sväng ner till Konsum iallafall. Kollar macnchesterderbyt, ska ju eventuellt dit i sommar.

Stopp i trafiken redan från första metern ut på Stadsgårdsleden. Gott om tid att fota. Den här tog jag med iPhonen. Gillar dropparna på utsidan av bussfönstret.

Bilderna är för övrigt left overs från i går och i kronologisk ordning.

2 svar på ”Rester”

Många olämnade kommentarer den här veckan från min sida, de har liksom fastnat. Som det mesta andra. Jag har inte missat dina bloggar dock, eller din vurpa – ta det försiktigt. En kamera kan man alltid köpa ny men en Matti växer inte på träd! /Malin

Jag landade på ryggen, med kameran i en axelväska och på magen, så den klarade sig bäst. I dag ville jag jobba lite med gardinhängning och återställning. Men det blev inte alltför mkt av det om jag ska vara ärlig. Och jag var inte så sugen på solfoto.

Stängt för kommentering.