Kategorier
Stockholm

Deleuzian Intersections och Paul Strand

Några snöflingor singlar ner mot marken när jag kollar ut på morgonen. Läge att checka med SL:s störningsinformation. ”Inga störningar rapporterade”. Och bussen kommer mycket riktigt som den ska. Det är ofta rätt spännande bussresor jag gör in till Slussen i rusningstrafiken. Snövallarna tar sin bit av bussfilen på höger sida och på vänster sida ligger ofta bilarna väl långt till höger. Men bussarna klämmer sig förbi, man bara väntar på att de ska skrapa i någon bil. En bit före Skurubron upphör kollektivkörfältet och då är det verkligen ”störst går först”. I dag kör chauffören upp vid sidan av en skåpbil innan han blinkar och börjar trycka sig ut spyende svarta avgasmoln. Skåpbilen fick snabbt styra undan ut i vänsterfilen.

Wilhelm Tells gåta II

Hemvägen är lugnare. På bussen står en ung man och läser om ”Deleuzian Intersections”. Det får bli min nästa bok :-). Ni får googla själva.

Hämtar ut mitt paket: det är Paul Strand-boken, prenumerationsbonusen från Aperture Magazine. Ett halvår försenad.

2 svar på ”Deleuzian Intersections och Paul Strand”

Måste säga att jag njuter varje dag av att ha gångavstånd till arbetet. Varför känns det som om denna är tagen vid vällingby/Hässelby?? Kul är den och solglasögonen bevakar dig.. /Mirja

Stängt för kommentering.