Kategorier
Stockholm

Tar tag i missbruket

Kör lite folklivsbilder i detta inlägg. Inget särkilt händer, men det är skönt solsken och fina skuggor. Norra tunnelbaneuppgången vid Tunnelgatan.

Bussen kommer sent denna morgon och är fullsatt och fullstånden redan vid nästa hållplats. Chauffören kör därför glatt förbi nästa hållplats, där cirka 20 pers inte lika glatt får vänta och hoppas på nästa buss. Chauffören hoppas på att slippa omvägen förbi Orminge C och frågar om någon ska av där (annars kör jag rakt fram vid trafikljusen, tänker han). Raskt plingar det fram ett ”STANNAR” och chaffisen muttrar: ”Tack för det, då kommer ni en kvart senare till jobbet!” Såg förresten ett par bussar som det stod ”FULLSATT” på i stället för ”SLUSSEN”.

Har för övrigt börjat jobba med mitt Fotosidanmissbruk. Hittills i dag har jag bara varit inne en gång, det var i morse. Försöker hålla mig i kväll. Ligger cirka 30 kommentarer plus så jag väntar nog tills det plingar till i mejlboxen, om någon svarar på en kommentar eller nå´t.

Hann precis skriva de sista raderna ovan, så hände det precis. Mirja svarade på en kommentar. Så då kollade jag ju såklart hela kommentaren, och det vanliga på FS. Ligger 34 plus, såg jag. Kollade Djurgår´n – Frölunda på teven. Kikade in på FS och kommenterade lite ändå. Värst är när jag lagt upp en bild i någon pool, då går (gick?) jag in flera gånger i timmen för att kolla om jag fått någon kommentar. Det missbruket hoppas jag råda bot för.

6 svar på ”Tar tag i missbruket”

Jag insåg just att jag åg 10 kommentarer minus, det måste vara första gången någonsin! Och det känns inte ens som jag trappat ner på mitt FS missbruk 😉 Hmmmm, dags att gå på avvänjning. Förvisso kommer det naturligt from fredag då sportlovet börjar och jag tar ungarna på en stor tour de France. Skevt och vint bland dina alster men ändå med en härlig närvaro och känslan av vårsol lämnar en söt smak i munnen. Vi ses imorgon kväll! /Malin

Få se hur det går i kväll, med avvänjningen. Tog ett par bra bilder på tunnelbanan i morse, som jag lägger in i mitt album och kanske laddar upp. Här i bloggen kommer de också. Så det blir iaf ett besök på FS/GF. Jepp, vi ses i morgon kväll. Försöker hinna med ett vernissdage på Galleri Kontrast innan.

Vad är det som är så farligt med FS missbruket? Att folk ska tycka ”skaffa dig ett liv”? Eller ännu värre – att man själv tycker det. Så länge man inte missköter resten av ens liv och/eller eventuellt förhållande eller barn ser jag ingen överhängande fara med beroendet. Men visst har man perioder där man tycker att man behöver förnya sig själv, ändra på ingrodda vanor. Take up jazzercise and get a new hairstyle.
/tim

Åh, jag känner till det där missbruket. Jag går in och tittar trots att jag inte har tid att varken kommentera eller läsa hela kommentarerna.. Sedan känner jag mig stressad över att jag måste gå in så fort jag kommer hem, eller när ungarna gör sig iordning för sängen eller när jag har nattat Isak (då jag oftast är den som somnar först) eller kanske så hinner jag vid frukosten eller kanske…… eller……

Fina bilder bjuder du i allafall på och ännu en underbar historia från verkligheten. /Ha det Mirja

Vad som är farligt? Vänta bara, du är fortfarande ung 🙂 När jag har laddat upp en bild har det hänt att jag gått in och kollat var femtonde minut hela kvällen, det är inte nyttigt!!! Annars är det det vanliga, bildskvalet, att jag blir bildtrött. Det är inte bra för naturen, dvs mitt fotosug. Klippning är förestående, that won´t do the trick.

Stängt för kommentering.