Kategorier
Stockholm

”Jag är en förbannad. En outsider”

I dag har jag gett mig f-n på att det är vår. Så barhuvad och med solglajerna på näsan ger jag mig av på en fotografisk utflykt. På bussen in har en livs levande talbok just bakom mig. En kvinna läser ur en bok för sin man och jag snappar upp att Thomas D´Aquino hade ett ord med i laget. ”Begrav min förgängliga kropp men lämna min själ ifred”, snappar jag upp. Har ingen aning om citatet tillskrivs D´Aquino eller någon annan.   ”Skitkul att läsa en sån här bok, konstaterar frun.”

”Det motvilliga porträttet”

Solen letar sig in på huvuddäck

Vimmel på färjan

Tar Djurgårdsfärjan över till Allmänna gränd och knallar bort till Waldemarsudde. Mycket folk ute i vårsolen. Ser utställningen om Gösta Adrian-Nilsson, GAN: ”Men jag är en förbannad. En outsider.” Gillar det mycket. Gå och se, ni som har möjlighet!

Länge sedan jag såg en spårvagnskonduktör (åker kanske trick för sällan?)

Vacker skyltning

Tar NK-expressen från burgna djurgårdsvillor förbi de stenrikas kvarter på Strandvägen och förbi mammons tempel. Hoppar av vid Sergels torg. Soligt, soligt och inte så farligt blåsigt. Även Hamngatan myllrar av folk. NK har några kuliga skyltfönstersom jag bara måste gå tillbaka och kolla.

A D, ville leka lite med bokstäverna och därtill är det ju ett läckert mönster på ena spiran

23/4, en parafras på bilden i tidigare blogginlägg

Någon slags komposition

Lämnar city med tunnelbanan. Hoppar av vid Medis och tar en södersväng innan jag ledsnar och åker hem.