Kategorier
Stockholm

Crop crap

Stannar hemma denna grå söndag. Läser om GAN och hans yngre konstnärsvänners, ”målargrabbarna”,  möten med den store, och deras brevväxling. ”Målargrabbaerna” gick sen och grundade gruppen ”Halmstadsmålarna”. Alltid intressant att läsa om olika konstnärer och deras temperament, varför de målar som de gör. Faktiskt inspirerande för mig som fotograf, även om GAN:s verk inte har många beröringspunkter med gatufotografi.

Crop ´til you drop I -III

Har några bilder kvar från i går att leka med. Från spårvagnen plåtade jag NK:s skyltfönster vars ”vilda” skyltning fascinerade mig. När jag nyss gick genom bilderna såg jag att det gick att croppa ut tre bilder ur samma exponering. Jag påstår inte att någon av bilderna är bra, men tycker ändå att idén var intressant. Kanske bryter jag mot någon helig regel, kanske gör jag någon straight-out-of-camera-fantast besviken, ledsen i så fall. Men regler har jag bara för att kunna bryta mot dem.

6 svar på ”Crop crap”

Har precis skickat ut ett inlägg på min blogg som i princip handlar om det du skriver om…!
Trevlig fortsättning på söndagen som snart är slut/GustafE

…men bättre formulerat. Å andra sidan var min passus på slutet något som bara kom när det slog mig att det säker finns de som tycker att ”så här får man inte göra”. Trevligt att du tittade in.

”To frame is to exclude”, som någon sa, så det finns inget som antyder en sannare bild bara för att man inte beskär efteråt i stället. Klipp så det ryker, säger jag!

För övrigt har även jag noterat den där fräsiga skyltningen NK ställt till med. Gillar särskilt den skylt du inte verkar fått med – den med pärldockorna. Gillar´t, helt enkelt.

Många av mina bilder är klippta, det är en del av skaparprocessen. Och en rolig del.
NK-skyltningen, pärldockorna var med i inlägget innan.

Och nu är det för sent för NK skyltningen. Fönstren var täckta igår för omskyltning… Jag är glad att du förevigade dem, speciellt det fina med pärlorna. /Malin

Ja då var det ju tur att jag hann föreviga dem. Det med pärlorna var ju häftigast, och jag gick tillbaka ner särskilt för just det.

Stängt för kommentering.