Kategorier
Stockholm

En gul ros

Bytte 16-35:an mot 50mm, justerade färdplanen och begav mig.

Frusen gul

En kort södersväng är tanken och några stopp är inlagda. Efter en kort promenad längs St Paulsgatan viker jag norrut längs Bellman, korsar Hornsgatan och kliver in på Galleri Konstochfolk. Johan Rheborg ställer ut fotografier från i huvudsak Barcelona, och det är bra bilder.

Ett av Johan Rheborgs många fina fotografier, plus en hund

Posering

Kikar in på Galleri Kontrast och ser utställningen ”Framed” för andra gången. Martin Bogrens bilder fastnar ännu en gång. Fortsätter i vårsolen mot Gamla stan och letar upp Konsthallen på Köpmanbrinken. Här ställer ett antal konstnärer ut under samlingsnamnet ”trä”. Med mina elever jobbar jag för närvarande med slöjd och mitt förslag var att de skulle göra djur, verkliga eller fantasifoster. Får några kul idéer för jobbet här innan jag drar vidare.

Fastnade för matvagnarnas skuggspel bakom den äldre damen

Gillar skymten av tjejerna i porten i kombination med fotot i fönstret.

Vaktparaden skuttar förbi och jag tar några bilder i experimentellt syfte. Norrbro och Malmtorgsgatan. Åker upp till Galleri 3 i Kulturhuset. Gregory Crewdson ställer ut: ”In a lonely place”. I en serie har han varit ute i bushen och plåtat eldflugor om natten, i en annan är det fotografier från filmkulisserna i Cinecittá (tror jag) men i huvudsak är det stora, iscensatta fotografier från olika ofta rätt sunkiga miljöer. Kollade ni BBC´s ”The Genius of Photography” kunde ni se hur han gick till väga.

Stockholmsminne

…och vi har mobiltelefon!

Tar mig tillbaka till Slussen via Vasagatan och Gamla stan. Sparar återseendet av Sarah Moon till en annan dag.

2 svar på ”En gul ros”

Grattis! Den här gången med dagens skörd. Själv kammade jag noll. Känns lika obehagligt varje gång man hamnar i en svacka. Man traskar runt i timmar men ser absolut INGENTING och vet inte hur länge det tänker hålla på så. Hittills har det hållit på, eller i sig, en vecka. Säg att det är övergående, please!
2+3+5 = 10. Det är poängen du får idag ,-) Kul att galleritjejen tittar åt ett håll och hunden åt ett annat och ingen på tavlan (jo, det fanns säkert något t v också). Mannen i fönstret och kvinnan nere på gatan som fotar p-restriktionerna är typ sånt jag hade velat stöta på idag. Det är inte bara tjejen som skymtar i solen i porten – nån bär en röd tröja också!
/tim

Tycker väl inte heller att det var en så värst givande dag fotomässigt. Men utställningarna var bra. Sen vill väl varken du eller jag ta samma bild om och om igen utan man letar nytt. Och det är inte lätt då man gärna går i gamla invanda spår. Å andra sidan kan det vara idé att kolla ett par år tillbaka på vad man såg då, och kanske sätta på sig de ögonen för någon enstaka promenad åtmistone? Eller byta avstånd, gå närmare. Svacka tror jag däremot inte att det är utan blott höga krav.

Stängt för kommentering.