Kategorier
Stockholm

Vårvindar friska

Fortsätter att köra med 16-35:an på 5DmkII-huset. Man får med mycket trots att man går nära.

Hoppar av vid Londonviadukten och siktar på SoFo. Höstens löv virvlar runt i en vårdans där jag tar mig uppför Gruvbacken. Vårvindarna fönar bort snön och lämnar kvar vinterns grus i dystra högar. En adventstjärna har dröjt sig kvar bakom spröjsen och det ligger en doft av vedbrasa över Åsöberget.

I korsningen Ersta och Åsö blir jag sånär nermejad av ett barnvagnsekipage i full karriär. Trots dimman är många på språng. En och annan vågar sig på en utefika och på Bondegatans blåsig trottoar äts en tallrik fil med müsli.

Mycket kul att titta på, och en trevlig expedit att prata med

Götgatan norrut och Götgatsbacken på det. Härligt fotovänligt folkvimmel här. Med lite tålamod går det att fånga fina foton. Själv tar jag St Pauls bort till Mariatorget. Slinker in i en bok- och pappershandel på hörnan. Några barn står och pratar med den unga tjejen bakom kassan och de ser ut att ha det trevligt. Hittar ”Stockholms industrier” och är lite sugen, men 280:-? Vill hålla i stålarna lite till, har ju en sommarresa att spara till. Ville käka nudlar i Manchester!

Världen är så stor, så stor

Korsar Hornsgatan och tar en sväng upp till parallellgatan Brännkyrkagatan. Innanför en öppen port står en liten kille och hojtar på mamma. Utanför börjar stora världen och han håller i sig i ledstången.

Hej då, mamma!

Nu kan jag inte hålla huvudvärken stången utan måste ta mig mot Slussen och transporten hem. Stannar till vid bussterminalen och tar några bilder innan jag kliver på 444:an.

2 svar på ”Vårvindar friska”

Sista bilden var skön med glädje på språng.
Och i den första är det fantastiskt hur kvinnan kan balansera stoppskylten på lillfigret så där :-))
(Gillar allihop idag)
//Claes

Stängt för kommentering.