Kategorier
Stockholm

Leave good-looking people alone!

Det går att gräva där man står, och jag står som ni vet i Orminge. Har stått här sen 1975. Lite  Ormingesvärta:

Fiskafänge?

Orminge = Snake City. Passar bra då med ”Crawlin´King Snake”.  Vet inte om det någonsin är någon som klickar på en musiklänk. Jag gör det bara ibland. Den här länken är till en skön John Lee Hooker-blues.

Klockan 12.24 i Orminge C

Kolla länken Take your street photography to the next level. Borde du göra som vill kalla dig gatufotograf. Här ges råd om vad du bör undvika för att lämna dussinbilderna bakom dig och ta dig upp till en högre nivå. Ett av råden är att låta snyggingar vara ifred. Då jag gärna vill bestämma mina nivåer själv bryter jag gärna mot denna regel, också, ibland.

Svårt att motstå, gillar särskilt lastpallen

Skip on street artists and vendors” är ytterligare ett råd. För mig upphöjt till regel och den regeln försöker jag följa, ser ingen anledning att bryta den. Det har vi diskuterat på Gatufotopoolens klotterplank, de här snubbarna är ”sitting ducks”. Det är helt enkelt ett motiv som är för simpelt att plåta. Det finns för övrigt en hel del annat om gatufoto på den här sajten.

Själv vill jag gärna ha med fler än en människa i mina bilder, men motsäger mig själv med mina senaste bilder. Tänker på ”Världen är så stor, så stor…” (gossen i trappuppgången) respektive bilderna ovan. Vem har sagt att jag måste vara konsekvent?

2 svar på ”Leave good-looking people alone!”

Du tycker m a o att det är en snygging i 3:an? Eller du menar verkligen lastpallen? Annars håller jag i princip med om det med snyggingar. Men återigen, det är ju en smaksak. Antar att man ska uppfatta det som ett slags genomsnitt/standard, alltså det flertalet skulle beskriva som en snygging. Men visst är icke-snyggingarna intressantare mer ofta än inte. Och dom sittande ankorna undviker jag redan, eller rättare sagt, det är ytterst sällan de säger mig något.
Jag tycker delvis som du beträffande mer än en människa i bilderna, men det är inte det enklaste att få till (måste det vara det då, frågar du). Åtminstone om man som jag då vill att personerna som ingår i bilden ska ha något att komma med eller komplettera varandra på ett eller annat sätt – eller ännu bättre interagera (utan att nödvändigtvis veta om det själva).
/tim

Kanske var det inte bästa exemplet på ”leave the good-looking alone” men hon ser tuff ut och kompletteras av lastpallen 🙂
Betr fler än en människa så är ju det en större utmaning för mig, än att hitta en intressant miljö och sen vänta på att ett kompletterande innehål ska komma promenerande. Dagens bilder är dock precis det, en människa inpetad i miljö. Tycker inte ståkkålmarna interagerar särskilt mkt.

Stängt för kommentering.