Kategorier
Stockholm

Press stop

Är ju med säkerhetsdörr numer. Hör inget från trapphuset längre, tyst och skönt! Stort plus på morgnarna, behöver aldrig vara rädd för att låsa mig ute då dörren enbart kan låsas med nyckel. Mer minus de eftermiddagar då jag glömt att låsa dörren efter mig och den stått olåst hela natten.

Busseländet vid Gullmars är sig likt. I morse höll en målare på att gå bananas när han fick stå och se direktbuss efter direktbuss rulla iväg, säkert fem i rad, men ingen buss 19. Efter långt om länge rullar en 19 till sist fram, men stannar inte utan fortsätter förbi, runt hörnet och bort. ”Are you fucking kidding me?” vrålar målaren. ”Va fan är det som händer?!”

Bara att acceptera, har nog med energitjuvar ändå. Och det är ju ändå vår. Bussen kommer till sist och vid Sockenplan är det bara att press stop och kliva av.

Fram och tillbaka till Etnografiska museet med 28 elever och lite transportövning igen. Och sen samma sak på vägen hem. Men som sagt, det är en inställningsfråga.

4 svar på ”Press stop”

Ett lås som låser sig själv om det stått olåst för länge vore väl ganska fantastiskt, eller hur? Det borde ju inte vara så svårt att få installerat tycker man. Jag följer dina gatupromenader och fotospår med nöje, du skriver bra Matti! /Malin

Frågan är ju var man har sina nycklar. Får försöka lägga till den rutinen, att låsa efter mig.
Tack för en uppmuntrande kommentar.

Härlig läsning som får en att le.. Det behövdes verkligen idag, då jag var med om en skräckupplevelse då vi var påväg med 15 barn i rulltrappa.. Nu kanske jag kan sova efter läsning av din blogg… Tack Matti! /Mirja

Femton småttingar i en rulltrappa kan vara läskigt om de är ovana. Hoppas du somnar med ett leende. Själv kvartade jag en stund när jag kom hem och har därför svårt att somna nu.

Stängt för kommentering.