Kategorier
Stockholm

Influenser och inspiration en masse

Förbereder mig för en tur in till stan genom att lösa sudokun (hjärnan är på) och svepa en espresso. Alles klar! Läser sen DN, mycket intressant. Eftersom jag jobbar på en skola följer jag med stort intresse Maciej Zarembas uppgörelse med den svenska skolan. På sidan för radio/tv, sid 25, hittar ännu en kluring. I vänsterhörnet finns en bild på en kvinna. Under bilden står ”PX 0.00 Vilket program, och vem som är på bilden”. Riktigt svårt, får klura på det senare 🙂

Fastnade för det här fönstret på Fotografiska

Hinner en espresso till innan jag drar iväg. Fotografiska besöker jag först, innan Sarah Moon drar vidare. Kul att se Albert Watsons porträtt, många höjdare där tycker jag. Till exempel ”Childrens ballet school” på en gymnastiktjej med med nalle, kulram och ordförande Mao som uppbackning.  Eller porträtten på Keith Richards, Marilyn Manson och ”Kate Moss in torn veil”, och för många fler för att få plats här.

Som service till löddriga joggare och cyklister finns på Stadsgården en diskbänk att vaska av svetten i. Vatten får man dock ta med sig själv.

På bildskärmar i ett annat rum visas Christer Strömholm, Anders Petersen och Jacob Felländer med flera och jag kollar genom allt. Felländers multiexponeringar med plastkamera är bättre än förväntat. Men Sarah Moon är en absolut höjdare, särskilt hennes svartvita. Köper en bok om Mary Ellen Mark.

Uttjatat motiv med den muntra skyltdockan i Götgatsbacken men hon hade så fint sällskap.

Tittar in på Kontrast och frågar efter medlemskort, men icke. Synd att det ska blåsa så eländigt närvädret annars är så fint. Tar en kort runda upp till St Paulsgatan, tar Götgatsbacken ner. I Peter Myndes backe studsar en parkourkille upp, ner och genom ett staketräcke. Jag står där och plåtar ett tag och får hans kort: Jan Peratt, Graphic designer, illustrator.

Peratt-parkour

Tycker detta är en hyfsad länk, hardcore streetarna. Beställde ännu en bok, ”The Jazz Loft Project”, W. Eugene Smith. Skön snubbe, Gene! Gillar det han försökte göra i Pittsburgh.

Killen i hatt helgjobbar på Galleri Kontrast. Fotograferar säkert själv, eftersom han bär hatt 🙂 Borde också skaffa mig en huvudbonad så det syns att jag är konstnär.

Funderar på Fujifilms FX100. Lite dassigt verkar det vara med leveranserna. I mitten maj kanske de som beställt sent får sin kamera. Skaplig hajp Fuji skapat! De som beställt före 28/2 får en väska på köpet. Övriga får betala dyrt för den. Min kommer att ligga i fickan, om jag köper den, så jag struntar i väskan. En liten, snabb, tyst, alltid-med-kamera är vad jag vill ha för gatufotandet.

Kör med lite längre slutartid, tjejen står till och blev ännu skarpare

En sväng in på hemmaKonsum avslutar utflykten. Fick betala 90 öre mer för brödet jag brukar köpa, senast kom jag undan tre spänn billigare. Ibland har jag kommit hem och sett att jag betalat 24:- för arton kronors långfranska. Så det jämnar banne mig ut sig. Med huvudet fullt av inspirerande bilder stupar jag till sist i min nya soffa.

4 svar på ”Influenser och inspiration en masse”

Sista bilden blev ju riktigt lyckad med den där utryckningen i backgrunden (eller är det en jagad tjuv?). Om du inte testat Twitter än kan det vara läge nu, Matti. Kolla in hash-taggen #skollyftet så ser du ett diskussionsflöde som är hetare än vårvädret.

Jimmy 😀

Fin bild, kul att det blev nåt trots det dåliga ljuset! Maila gärna fler om du har några över. 🙂
Kollade igenom dina foton också, snyggt och intressant! Keep it up!

Ditt visitkort försvann raskt i skrivbordsdjupet och har inte surfat upp sen dess. Trevligt att du gillar bilderna, både de på dig och i övrigt. Försöker hinna maila nu, innan jobbet.

Stängt för kommentering.