Kategorier
Stockholm

Det blev bara en sväng ner till Konsum

Solen skiner och jag ser framför mig ett Stockholm där uteserveringarna är fulla och varenda gräsplätt intagen av solbadare och picknickare. Känner inte riktigt att det är något för mig som gatufotograf att dokumentera.

Tar istället en provianteringspromenad ner till Konsum. Konsum som fått en ny konkurrent tvärsöver parkeringen, Willy´s. Willy´s tog över efter Foodmarket som låg här innan och en bit bort ligger Lidl. Tror inte att någon av dem matchar Konsum, tvärtom får de svårt att få lönsamhet.

You!

Solbad med picknicklåda

Pinnpojkar

Bilderna är bagateller men detta är ju ett bonusinlägg så det får duga för ändamålet.

Läser mitt horoskop för i morgon: ”Du saknar den rätta inspirationen, så det blir inga stordåd gjorda.” Såpass!

6 svar på ”Det blev bara en sväng ner till Konsum”

Gick upp i morse (okej, förmiddag då) med samma framtidsperspektiv – ”uteserveringar… varenda gräsplätt…” osv. Det var likadant igår, i förrgår och dagen innan. Inget jag känner för att dokumentera heller. Bara unga, vackra, stajlade dussinmänniskor överallt – och AVFALL. Papperskorgarna blir allt större och fler, ändå ser det för jävligt ut på gator och torg och ”varenda gräsplätt” med alla pizzakartonger, McDonaldspåsar och to-gomuggar. Go to hell istället.
Eftersom Konsum inte finns här och det mesta dessutom var stängt fick det bli Netto istället. Efter en promenad på dryga 4 timmar visserligen, i motsats till dig vad det verkar, men utan att jag lyfte kameran så mycket som en – skriver en (1) – enda gång. Det är VERKLIGEN äggstremt för att vara mig. Jag saknar vintern och mörkret!
Sista bilden är charmig! Blir glad varenda gång jag ser barn syssla med något konkret analogt. Något som inte kräver batterier, laddare, el…
Sa digitalfotografen med världens dåligaste tålamod!
Fortsatt Glad Påsk, Matti! Det är du värd.
/tim

Och avfall, såklart! Nä, bättre stanna inne och studera. Man kunde ge sig ut i nattlivet och plåta, men det är nog lättare om man är en del av det. Eller plåta barns analoga lekar.
Hoppas du noterade Peters lösning på avlånga bildproblemet 🙂
Två påskdagar kvar, ta och hitta på något trevligt. Det är DU värd, Tim!

Horoskop är fel för det mesta, särskilt det i Aftonbladet som är så kort och generellt. Till bloggen duger bilderna, det tycker jag. Kul att du gillar dem.

Eftersom jag gillar att dokumentera tiden vi lever i, så gillar jag dessa bilder skarpt. Kanske inte estetiskt bildsköna som ett galleri hänger upp och säljer i mängder. Men ack så viktiga för kommande tider. Älskar att titta på bilder från stockholm 40-50 talet och om ca 70 år så är det någon som njuter av att titta på dina bilder från Stockholm med omnejd. Hoppas dom kan läsa dina texter också…. /Mirja

Stängt för kommentering.