Kategorier
Stockholm

Först Krokträsken sen Konsum

Mitt sovrumsfönster vätter mot parkeringsgaraget och vändplan. Sover med sovrumsfönstret vidöppet då jag vill ha det svalt, gärna under 15°. Måste ha vant mig vid alla ljud för jag känner mig inte särskilt störd. Sent i går kväll kom en liten skåpbil och lät som om någon skakade en burk med sten. Till och med när den stod still med motorn på tomgång. Mitt i natten drog sparvarna igång i sin buske, kanske uppskrämda av någon katt. Strax hängde skatorna på. När jag har sovmorgon kommer ibland bilen som tömmer glasiglooarna och det rasslar rätt bra. Men det gör mig inget.

Soligt även denna den sista påskhelgsdagen. Ser en bild på en svarthakedopping i ”vilda djur  och fåglarpoolen” och bestämmer att jag ska ta en skogsutflykt till Krokträsken och kolla om den kommit dit än. Eller om bläsandsparet landat för sin inspektion. Har med mig 70-200mm men ”bara” två kniphannar och en gräsandsdrake ses guppa i krusningen.

Går ner till Konsum och har bytt till G11:an. Kör maxzoom och kommer alldeles för nära några gånger och missar grovt med höftskotten. Får ändå till en bild jag är nöjd med, inte illa.

En helt okej komposition, tycker jag. Är annars inte helt bekväm med G11:an. Den är för långsam.

 

4 svar på ”Först Krokträsken sen Konsum”

Jättefina bilder.. Jag älskar den första som riktigt sprudlar av tonårsliv.. Härligt Matti/Mirja

Tonårsbilden hade jag gärna fått till lite bättre men körde som jagskrev på maxzoom och kom lite för nära. Men den md trädskuggan och siluetten är jag jättenöjd med. Lite belöning för att G11:an var med varje dag.

Stängt för kommentering.