Kategorier
Stockholm

I kollektivkörfältet

Det är ju där jag befinner mig alltsomoftast, i kollektivkörfältet. Och där är G11:an rätt liten och behändig. Bara den inte var så långsam i avtrycket. Men den vridbara skärmen är kanon!

”Väntan på 19”

Brukar spana runt omkring mig där jag väntar på buss eller tunnelbana. Gullmarsplan, tunnelbaneperrongerna i eftermiddagssol är fina. Däremot hinner det bli evig skugga i stationshallen innan jag kommer dit. På morgnarna har jag noterat ett spännande randigt ljus i väntrummet på perrongen men hittills har jag inte haft tidsmarginal nog att stanna och låta.

”Arm, hand och huvud”

I morse tyckte jag det såg lite intressant ut med alla som väntade på att buss 19 skulle köra in. Tyvärr hann jag inte ta den bild jag ville utan det blev den ni ser överst. På tunnelbanan mellan Gullmars och Slussen tar jag den undre bilden. Här är jag ute efter just det bilden visar, armen, handen och ansiktet. Vill få till ett ”bättre” ansikte men så blir det icke.

Ägnar mig sen åt fredagsmys (ett riktigt töntbegrepp). Läser senaste boken ”Kreativ fotografi” av George Barr. Återstår att se om det gör mig till en bättre fotograf. Fan tro´t!

”Myset” består i att jag samtidigt lyssnar på Kajsa Grytt, Veronica Maggio, Pascal/Mattias Alkberg och Fleet Foxes på Spotify. Av en händelse hittade jag ”3 Gymnopedie” av Satie. Ah, vackert!  Letade sen upp ”Kärleken till de tre apelsinerna” av  Prokofiev Till detta drack jag Sierra Nevadas Torpedo och Pale Ale.