Kategorier
Stockholm

Hektiskt roligt

Okej, jag lägger in ett mer normalt paket. Sen funderar jag på rekonstruktion. Av mig, inte av bloggen.

Hektiskt rolig dag i dag. Strax efter kl 8 i morse tog jag åtta glada nybörjarfågelskådare till Isbladskärret på Djurgården. Tyvärr höll man där på att fixa med bron så vi fick en omväg på norra sidan av kanalen bort till gångbron nära kanalens utlopp i Stora Värtan. Kanske inte så lång extra väg i distans men i tid. Mina elever är i det stadiet att de ska plocka varenda maskros och hundkex de hittar så väl på plats hann vi bara äta medhavd frukt och macka och kolla hägrar i kanske en knapp halvtimme innan vi måste vända tillbaka mot busshållplatsen. Tog till extra tid men de sista fick ändå springa för att hinna med bussen.

När vi nästa vecka besöker Historiska museet kommer vi gå förbi fontänen vid Karlaplan.

Efter skollunch bytte jag gäng och åkte till Medeltidsmuseet för en historisk vandring i forna Stockholm. Nästa tisdag blir det samma utflykter, men med fler barn och vi besöker Historiska museet efter lunch. Men det var trevligt i dag!