Kategorier
Stockholm

Rasande debatt om gatufoto

Debatten rasar på klotterplanket i Fotosidans Gatufotopool. Någon har rutit till och förklarat det mesta som visas i gatufotopoolen för ointressant. Friskt vågat! De flesta hukar sig. Andra känner sig mer träffade men utan att ta åt sig och förstå vad som avses. Det mesta är sig likt sen senast detta diskuterades, och gången innan. Och skulle jag orka belägga det, skulle jag hävda att såhär har fotografer argumenterat i hundra år. I boken Centennium dyker många av teserna upp som än i dag väcker ilska.

Jag försöker ju hitta lite ovanliga vinklar och situationer. Sen är det inte alltid det enklaste att få till det rent tekniskt. Här föll jag för mannen som mekade frenetiskt med att fälla halva baksätet, eller tvärtom, medan hans fru assisterade med muntra tillrop. Fick beskära en del för att mannen skulle synas.

Hade för övrigt, och på tal om ingenting, ett besvärligt insomnande i går natt. När jag kröp in under täcket kände jag som om något kröp längs foten. Osannolikt, tänkte jag, det var nog bara en flik av täcket som smekte tårna. Men ett ögonblicke senare kände jag det igen och tryckte till med foten. Fick då som ett litet bett ovanför lilltån och tänkte på en arg spindel eller liknande. Drar bort täcket och finner en inte mindre arg geting. Slikt sängsällskap betackar jag mig för! Stinget kändes mest son en liten kittling och klingade snart av, getingen passade också på att klinga av medan jag letade efter xylocainsalvan.

Mer Streetwaves. Letade ett tag efter den här videon på YouTube, men den ligger på MySpace. Gillar videon med alla katter som stryker omkring. ”Death of Excitement”!

Näst smartast efter boarder collie. Pudeln alltså, inte matte. Enligt DN och med reservation för att jag minns fel om boarder collien.

”My creative process begins when I get out with the camera and interact with the world. A camera is truly a license to explore. There are no uninteresting things. There are just uninterested people.” –Jerry Uelsmann

4 svar på ”Rasande debatt om gatufoto”

Hola, jag tillhör den hukande skaran som läser vad som sker på planket men inte orkar göra mig röst hörd. Instämmer helt och fullt i det du och Ulla skrev och de som klagar över nivån. Den är lägre men det tror jag är en funktion av att poolen växt sig så stor. Folk matar inte upp fler bilder per person men vi är så många fler som bidrar och den stora skara som tillslutit sig är just nybörjare. Som du så riktigt påpekar har vi alla varit nybörjare men jag orkar inte längre kommentera i den utsträckning jag gjorde och känner som följd att jag inte vill lägga upp bilder i poolen. Har börjat bli lite mer aktiv i Uttryck, gillar små forum. Det enda negativa med den poolen är att den är ganska inriktad på konstfoto och få förstår GF men jag provar den ett tag och ser om lusten för GFpoolen vaknar till liv igen. Foton att ladda upp har jag. Har förresten köpt mig en liten Leica X1, begagnat. Fick den i onsdags men har ännu inte haft tid att ens ta ur den ur kartongen. Nästa veckas äventyr 😉 För min del BEHÖVER GFpoolen allt de kan få av dig, inklusiver dina fantastiska bloggar. Du är en av dem som jag saknar mest i forumet och som gör det värt att klicka in bara för att se om du eventuellt lagt upp något. /Malin

Som den FS-junkie jag av och till är, har jag läst andra trådar där diskussionerna har varit snarstuckna och ibland t o m riktigt plumpa så jag förstår om många hukar för att ge sig in i diskussioner. Så det var starkt av Pernilla och Daniel att gå ut som de gjorde. Uppfriskande ärligt. Och de senaste veckornas GF har fått samma effekt på mig som för dig, jag är inte lika ivrig på att lägga upp foton där. Är rätt nöjd med bloggandet. Annars går det ju som på räls för dig, representerad på Galleri Kontrast och på f d Ellens. Grattis!
Jaha, en Leica. Fint ska´re va´! 🙂 Står själv i kö för en Fuji FX100 och hoppas få den innan Manchester.
Lägger väl upp en cyklist i GF, för din skull. Känn ingen press att gilla den bara 🙂 Gilla gör man bara på fejan.

Begagnad blev den inte dyrare än en FX100 och köa har jag gjort nog i moder Ryssland 😉 Dessutom kan jag förlita mig på Cathrine, hon kan allt om den kameran och lite till!! Hoppas du får din i tid, annars får du väl hojta en vecka eller så innan så får du min till låns. /Malin

Stängt för kommentering.