Kategorier
Stockholm

Det handlar om att se

Gatufoto är ju främst människor i urban miljö. Nils-Erik L plåtar helst utomhus (men har några bra undantag, vill jag minnas). Mats A har några underbara bilder tagna i pubmiljö. Själv kikar jag ibland in i butiker och frisörsalonger, förutom museer och gallerier. Och Kulturhuset här i Stockholm såklart.

Rätt stilig ung man, mån om sitt yttre. Kollar in nya sneakers.

Men det mesta av mitt fotograferande sker utomhus. Det som gäller är att se, att vara observant. Ecce homo, typ. Men även omgivningarnas stora som små detaljer. Hinner du, kan du placera dig så ljuset blir så bra som möjligt och se till att inga stolpar växer upp ur huvudena på folk. Men det går inte alltid.

I den här bilden är det porslinskatten med solglajerna som fångade mitt intresse. Några trianglar här och var för den kompositionsmedvetne.

”Good photography is not about ’Zone Printing’ or any other Ansel Adams nonsense. It’s just about seeing. You either see, or you don’t see. The rest is academic. Photography is simply a function of noticing things. Nothing more.” Elliott Erwitt


2 svar på ”Det handlar om att se”

Så sant så sant Matti, tur att du har seendet så att du kan inspirera oss andra 😉 Cool katt förresten, något Mirja garanterat plåtat och jag traskat förbi… /Malin

Beror på kontaktlinserna, utan dem såg jag just inget 🙂
Klart man måste plåta mycket när man kör digitalt, det är ju bara att deleta skräpet hemma vid datorn. Det är en del som går en förbi vid fototillfället men som uppenbarar sig på skärmen. Och med seendet, det här vi ju övat upp. Både du och jag. Jag ser allt oftare bildtillfällen som jag inte hinner plåta, för de är så långt borta att ögonblicket hinner försvinna. Men jag såg det!
Fick f ö mail från Scandinavian. Min Fuji ska dyka upp i morgon eftermiddag och jag ska försöka fiska upp den efter jobbet. Så jag får mig också ett nytt kameraäventyr.

Stängt för kommentering.