Kategorier
Stockholm

Läser och sover

Omväxlande sover och läser bort det mesta av denna dag. Släpar mig ändå ner till Konsum och finner att det är få kunder och gott om plats. Annars är jag inne på att det behövs någon slags förarbevis för kundvagnar och ett uppträdandekodex i största allmänhet.

Främst är det nog Konsum jag är mest sur på, som minskar passagerna decemeter för decimeter med lastpallar med erbjudanden. Senast en pall med någon chokladkaka som  ställts mitt i gången och lämnar kanske 1 1/2 meter på var sida att passera på. Nästan varenda hyllrad har förlängts med liknande utrymmesinskränkande lastpallar med oundgängligheter.

Tillkommer då  kundvagnarna som är för skrymmande för att transporteras runt i butiken på ett tillfredsställande och för andra förenklande sätt. Stannar någon med sin vagn blir det stopp, särskilt okul är det när de ställs vid mjölkdisken och blockerar för alla andra som vill ha någon mejeriprodukt. I gångarna hamnar de påfallande ofta på tvären medan föraren letar efter pomeransskal.

Forografierna är blott bagateller, infogade som  bildklotter

Precis när man passerar grindarna in i butiken, ska man grabba en varukorg och precis innanför har Konsum placerat en låda med veckans erbjudande och stannar någon där kommer de bakom knappt in i affären ens en gång. Över huvud taget stannar folk ofta där det är som minst lämpligt och mest trångt.

Var finns Konsum-entombudsmannen? Och beträffande vådlig framfart med kundvagn föreslår jag särskild ordningspersonal på Segways som kan fara runt och dirigera trafiken så det flyter och man kommer till kassan utan allt extra man hinner stoppa ner medan man väntar på att få passera förbi. Det får jag ta mig en öl på!