Kategorier
Stockholm

Är det en Leica? Nej, det är en Fuji!

Som sagt, en aning mindre varmt i dag, strax över +21°. Läge för stadsbesök. Dagens enda kontrollstation är att köpa en väska för semesteräventyret och det gör jag på Kungsgatan. Hade en svag idé att göra något på temat Siri Derkert, aktuell med utställnng på Moderna och , ständigt aktuell, med tunnelbane- och stadsutsmyckning. Går därför förbi Sverigehuset vid Hamngatan/Kungsträdgården. Tycker dock att det blir ett rätt tråkigt foto och överger tanken.

Vit kalufs i slottstrappan

Efter inhandlad väska går jag till Hötorget och loppmarknaden igen. Och det går som förra gången: jag kommer därifrån med ännu en fotobok. Nu är det ”Ljuset och rummet”, Rom fotograferat av Lennart af Petersens. Får den för 80:-, på Bokia går den för 286:-!

Är det där en Leica?” ”Nä, det är en Fuji, men med retrostuk.” ”Fan, va´ likt! Jag är en gammal pressfotograf, fortsätter han, jag har bevakat fem vinter- och sommar-OS.”

Solen börjar gassa och jag känner mig lite obekväm i värmen och avslutar stadsutflykten

4 svar på ”Är det en Leica? Nej, det är en Fuji!”

Ser att du rastat nyförvärvet på min favoritplats 😉 trevligt! Testade min idag, får se hur nöjd jag är när resultatet laddas ner, förmodligen inte… men kul var det iaf! När försvinner du västerut? /Malin

Stängt för kommentering.