Kategorier
Stockholm

X100-rester från i går

Som alltid blir det en del bilder över efter första blogginlägget. Left overs från i går:

På ett bananskal

Vilket ju inte betyder att alla bilder är bra. Men jag anser att de absolut kan användas till att fylla ut ett blogginlägg. Läste just ut B+W Photography. Eftersom jag läste så gott som allt måste det vara en bra fototidskrift. Richard Scofield har rest runt i Ryssland med lätt packning och en Nikon Coolpix P6000. Bra bilder blev det, om än inte tekniskt superba så med fin känsla,  vilket bekräftar clichén att det är fotografen, inte kameran, som tar bilderna.

Öppet i 120 dagar, så passa på (”Sodoms 120 dagar”) ”The best Coffee South of Horny street” bör det kanske bli på engelska då. Öppnar tidigt får man anta: Go morra!

På ”Fimpan” där jag växte upp, beundrade vi smågrabbar de större kisarna på sina Trajor och Nortonhojar. Någon hade en Triton, en Triumphmotor på en Nortonbåge, eller var det tvärtom?

Regnar ute, läser ”Aperture”, amerikansk fototidskrift. Om bland andra Moriyama. Fick några kul idéer, varav en inte har så mycket med foto att göra men som, förutsatt att den genomförs, kommer att dyka upp här. Just you wait and see!

Ännu en av de sittande, som det finns så många av i gatufotografin. Men min sittande är bättre 🙂 Fascinerades av att hon satt i skuggan, på trottoarkanten, mellan två bilar. När hon kunde satt sig i solen på Mariatorget tvärs över gatan.

Tar en vaniljkaffe och de sista av ”Ninas söta kryddskorpor”. Funderar över att göra som vanligt: skriva en Att göra-lista för sommarledigheten. Gillar att lura mig själv och skriva ”städning”, som sen aldrig blir genomförd annat än i små, små, omärkbara detaljer.

Får Fotografiskas reklamblad med DN. De har fått fart på restaurangen sen ett par veckor tillbaka. Under lunchtid ska man kunna äta gott och få sig ett glas vin/öl och de ska öppna uteservering, utanför entrén. Hm, låter som om det blir långt för personalen att ta sig från köket, ner och ut. Hiss? Och, vad kommer de ha för öl? Det ska jag ta reda på, antecknas på  Att göra-listan.