Kategorier
Manchester

Manchester #5 – ”No, no, no”

Efter en kort paus på rummet är jag på gång igen. Är hungrig men vill lufsa runt lite innan jag äter. Tar en Green King ale på The Lass O´Gowry, samma äldre herre som i går sitter på samma plats i dag. Ser en inspirerande liten fotoutställning på ena väggen. När jag går vidare försöker jag ta liknande närbilder på stadens väggar.

Lire kul att fota lite annat för en stund. Tar mig över kanalen vid the Deansgate Locks, där en kanalbåt precis slussat. En Tattoer´s Arms på Briton´s Protection och jag är redo för ytterligare några kilometer. Hungern tilltar men när jag tittar in på the Waldorf har de såklart slutat servera mat. Det blir en Deucher´s IPA. Ger upp och dyker ner i Red Chilli där jag är ensam europé bland alla kineser. Får in jordnötter och picklade grönsaker och en Tsingtao. Det här kommer att bli spicy! Servitrisens engelska uttal är inte på topp, men jag förstår till sist att beställa ångkokt ris till min kötträtt. Stark, gott och mättande!

Paus i China town

Fortsätter stadsvandringen. Ser två äldre män i matchande blå och vita kläder. Frågar om jag får ta ett kort. ”No, no, no!” säger de förskräckt och ser ut att vilja försvinna in i väggen.

Tar Canal street och möter tre transor. Men det känns inte rätt att plåta dem där och då. Återvänder till rummet missnöjd med dagens bildskörd. Löser sudokun i Metro och ser Sverige spöa USA i dam-VM.

2 svar på ”Manchester #5 – ”No, no, no””

Kul med lite väggbilder idag 🙂
Första gången jag åt på en indisk restaurang i England blev det väldigt torftigt. Jag fattade inte att man måste beställa riset också och fick in en kycklingkurry utan några tillbehör. Kyparen sa ingenting heller…….
Hälsar /Claes

Väggbilderna, måste ha lite alternativa motiv att ta till.
Det tar en stund att komma in i matvanorna, indiska, kinesiska som engelska. Kommer ihåg när jag beställde lasagne i Kinsale, Irland, och de frågade om jag ville ha bakad potatis eller pommes till. Va?! Jag hörde frågan, förstod vad hon sa, men hajade ändå inte.

Stängt för kommentering.