Kategorier
Stockholm

Lördag med musik 6/8 2011

Läser ut ”Apathy for the devil”, musikjournalistens på NME (New Musical Express), Nick Kent, memoarer från 70-talet. Boken avslutas med en låtlista som jag kollar upp på YouTube. Vi har inte riktigt samma smak här. Men andra låtar poppar upp. Coronation heter en som jag vill höra igen, men jag kommer inte ihåg bandet. Sökningen ger bara en massa avsnitt av Coronation street. Sätter mig och går genom vinylhyllan. Känner  igen omslaget, Family, är det!

I slutet på sextiotalet brevväxlade jag med en engelsk kille. Hörde låten Scorpio red med gruppen Holy Mackerel på radio och frågade honom om dem. Ingen aning, svarade han. Har till sist hittat låten på YouTube och jag gillar den fortfarande. Lyssna! På köpet får ni Bomballurina ur Cats.

Vattenspridare

Nu letar jag efter en låt som innehåller raden ”…those were the best years of our lives”. Går inte att söka på, får fel svar. Funderar på om det är Blood, Sweat & Tears och lyssnar genom det jag har. Nu vet ni varför jag inte är ute och fotar.

4 svar på ”Lördag med musik 6/8 2011”

Är det inte Bryan Adams du tänker på men jag tror det är those were the best days of our lives? Sumer of 69 albumet. Ha en bra fortsättning på helgen! /Malin

Problemet är att det finns ett gäng låtar med just den raden. Lyssnade helt kort på det värsta exemplet med Modern Romance. Försöker komma på mer ur texten, men det är en så pass gammal låt att det nog inte går. Minns att det är trumpeter och grejer vilket fick mig att associera till Blood Sweat & Tears. Hittills har jag inte hittat låten bland mina gamla kassetter. Ska kolla Bryan, men tror inte på det. Tack för hjälpen.

Jag hoppades att det skulle bli svaret för jag tycker att du ha lite bättre musiksmak än så 😉 /Malin

Ha ha. Nä, Bryan var/är inget jag lyssnat på 🙂 Vad gäller öl är jag ju en finsmakare, vad gäller musik är smaken bredare även om inte vad som helst slinker ner.

Stängt för kommentering.