Ale sale?

Ale sale?

Har inga problem med mina kontrollstationer. Förlänger medlemskapet i Fotografiska familjen. Ser sen flera bra utställningar av rätt olika slag: Först ut är Lina Ross, Living shrines, som visar uigurernas heliga platser i Taklamatanöknen. Magiskt. Dana Sederowski utklädd till sjuksköterska och förevigad på olika platser. Isaac Juliens oerhört starka videoinstallation Ten thousand waves som bygger på en tragisk olycka i England då en grupp kinesiska gästarbetare dränktes av tidvattnet när de samlade musslor.

Huvudnumret, åtminstone det som fått mest press, är Sebastião Salgados Genesis, vars bilder visar hur vacker vår planet är, och hur dyrbar den borde vara för oss alla.  Tittar in på Galleri Kontrast för ännu mer foto, nu utvalda bilder av Fotosidans medlemmar. Ett helt okej urval. På Digital Inn finns som väntat ingen iPhoneladdare (?), men Fotokungen har Fujinon 35mm/1,4, så jag slår till. Jon berättar att både Jimmy och Joel är på väg dit. Jag ber honom hälsa, men möter Jimmy ute på Götgatan ett ögonblick senare.

I am Fotokungen
I am Fotokungen

 

Önskar det var sant
Önskar det var sant

Avslutningsvis tar jag en Nausta öl på OT, från Sveriges nordligaste bryggeri. Får den av misstag i ett stort glas, det skulle varit en kupa. Å andra sidan betalar jag 80:-, när den kostar 66:-. Nästa gång ska jag ta en High Wire, om jag minns namnet.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2014