Kategorier
Berlin Stockholm

Här sågas den samtida gatufotografin

Hittar den här länken på Micke Bergs blogg, där Michael Ernest Sweet sågar dagens gatufotografi:

In précis, the vast majority (however, by no means all) of street photography making the rounds on social media and Flickr etc., is simply poor photography – it’s tired, boring, repetitive, visionless digital noise.”

Eftersom jag sysslar med urbant foto behöver jag inte ta åt mig 🙂

man-med-cykel-(1-av-1)Saknade ju idéer för sista dagarna i Berlin. Blir lätt så när man är på plats och har alla intryck att jobba med. Väl hemma och med lite distans tänker jag att jag kunde ju gjort det och besökt den här platsen en gång till.

En bild som jag skulle vilja ta om är denna:

Gul-blus

Gillar väggens alla element och det gula som nästan enda färgklicken. Nu vet man ju inte vilken reklamblaffa som satt på väggen denna sommar. Den kanske hade förstört alltihop. Anledningen till att jag vill ta om den är att jag använde 18 mm och har droppat bilden rätt mycket.

Har plockat ut en del bilder till en eventuell Berlinbok, har att gallra bland de färskaste. Och ska jag åka ner en gång till, är det ju bäst att vänta och se vad jag kommer hem med då. Men man kan ju börja på den, para ihop bilder som ska vara på samma uppslag.

Samurai-shoot

Två av mina Western Digital externa hårddiskar pajade ju, med ett gäng bilder på varje. Kollar en firma som sysslar med att återskapa förlorade data. Skulle det gå, skulle det kosta 4 500 – 7 500:-. Kräver en lottovinst, med andra ord. Men det betyder att jag inte slänger dem.

Där fick ni lite digital noise, igen.

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2015