Kategorier
New York

Första natten i NYC

“War: a massacre of people who don’t know each other for the profit of people who know each other but don’t massacre each other.“ 

-Paul Valery.

Första natten avklarad, ja, jag vaknar kl 04. Ett hotellrum är bland annat en massa ljud. Vid fönstret står en AC och vrålar, är tvungen att stänga av den och hör istället alla ljud utifrån sjunde avenyn. Brandbilars sirener och tutor, ibland människors rop men ofta bara biltrafik. Och det är jag ganska van vid hemifrån. Det porlar lätt från vattenledningarna och ute i korridoren surrar något rätt kraftigt, kanske hissen.

Lek med spegling i bildörr.
Lek med spegling i bildörr.

Dagens första uppgift blir frukost. Hittade ett ställe ett par minuter bort på min gata och tar en omelett och ett glas apelsinjuice.

tjej-vid-pelare-(1-av-1)

Sen blir det en långpromenad norrut längs 11th Ave och passerar en härligt hög skorsten tillhörande Interborovgh Rapid Transit Company. Till sist är jag i höjd med Central Park som jag passar på att titta in i. Där pågår ett motionslopp till förmån för bröstcancerforskningen. När jag kommer en bit neråt pågår en filminspelning ingående i nästa Ghostbusters. Väntar en timme på att eventuellt få justa filmscener på minneskortet men ger sen upp när inget händer.

skor-(1-av-1)

Tar en Grimm Super Symmetri, bryggd i Brooklyn, på Barcade innan jag strax är tillbaka på hotellet. 19,11 km påstår min hälsoapp att jag tillryggalagt, 24 642 steg.

Har svårt att ladda upp bilderna, ”http-fel”. Vad är det för något?!

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2015