Kategorier
New York

Stephen Stills bodde på Thompson Street

Vaknar tidigt även denna NYC-måndag. Sliter i över en timme med att ladda upp bilder i bloggen. Får följande meddelande: ”Anslutningen avbröts. Möjligheten att spara har inaktiverats tills att du är ansluten igen. Vi tar en backup av detta inlägg i webbläsaren, för att vara på den säkra sidan.” och ”HTTP fel”. Jobbigt, men det går om man är envis och försöker om och om igen.

Marvel
Marvel at Manhattan

När bilderna väl laddas kommer det flera av samma på en gång, eftersom jag försökt om och om igen.

man-i-bil-+-skylthållare-(1-av-1)

Då jag tycker att $11 var väl dyrt för frukosten i går, går jag till ett annat ställe åt andra hållet, Malibu Diner. Där får jag en mugg colombianskt kaffe, ett litet glas juice ingår liksom vatten och jag tar stekt ägg med bacon, potatis och två brödskivor. $10. Kan inte vara annat än nöjd med var jag bor. Frukost strax utanför dörren, en tunnelbanestation tvärs över gatan. Ett bra ölställe tre minuters promenad bort. Gäller bara att hitta ett bra matställe, det i går var inget vidare trots att de lovordats på webben. Och ett ställe att kolla Champions league på i morgon. Tänk om de visar matcherna på stället precis intill hotellet? Ska kolla i morgon, annars går jag till The Perdition igen.

Discussion-(1-av-1)

I dag beger jag mig söderut med fotoutställningen Photoville i Brooklyn Bridge Park som slutmål.  Passerar 171 Thompson Street i Greenwich Village, där  Stephen Stills bodde under någon tid när han ingick i bandet Buffalo Springfield.

Fotospår.
Fotospår.

”Manhattan means “island of the hills” in Lenape”. Kan vara bra att veta. Tycker inte att det känns särskild kulligt, Centralpark var lite kuperat men inte annars.

Knallar och knallar, bökigt att ta sig upp på Brooklyn Bridge om man kommer lite fel. Solen gassar men jag har gott om vatten med mig. Hjälper en mamma med barnvagn att komma nerför trapporna från bron.

flicka-hand-(1-av-1)

När jag efter tre och en halv timme på New Yorks gator kommer fram till Photoville på pier 5 är det inte öppet och det framgår inte klart när det öppnar heller. Vi är flera som tycker det är annoying, men det finns en utställning just i faggorna som kallas The Fence. Foton i långa rader på olika teman längs ett gäng staket. Sverige representeras av Johan Bävmans ”Swedish fathers”.

Köper Brassai´s The Secret Paris för tio dollar vid ett bokbord. Passerar The Flatiron Biulding på vägen tillbaka. 23,18 km i dag på fem timmars knatande. Att jag bränt 2 881 kalorier är inget mitt midjemått bryr sig om.

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2015

4 svar på ”Stephen Stills bodde på Thompson Street”

Stängt för kommentering.