Kategorier
New York

Färre steg denna NYC-tisdag

Viss förskjutning i jet laggen, vaknar kl 6, vilket jag gör hemma också. Champions league är vad som gäller i dag. Knallar upp tio gator och letar efter Nelly Spillane´s Irish Pub. På den adressen finns bara nånting nerlagt. Istället Foley´s, som har vänligheten att för min skull köra Real – Schaktar på största teveskärmen och PSG – MFF på de mindre skärmarna bredvid. Stället är nedlusat med sportmemorabilia, mest baseballbollar, -slagträn, tröjor men även säten från bland annat Arthur Ashe stadium och Memorial Stadium i Baltimore. Käkar en Shepheard´s pie och tar en Ommigang hoptown och en Greatfruit sculpin. Trevligt ställe, går kanske dit i morgon igen för onsdagens Champions league.

basket-(1-av-1)

Blev lagom att lufsa runt lite färre timmar före Champions league-fotbollen och vila påkarna lite. Färre steg, färre kalorier brända men vaddå, det är ju ändå semester. Hamnade på diverse byggarbetsplatser på Manhattans östra strand.

mugghållare-(1-av-1)

Men först frukost. Blir samma ställe som i går, för kaffet. Det här är ett ställe för äldre, många sjuttiplussare och blinda stapplar eller rullar in, flera av dem försedda med breakfast touchers. I dag blir det scrambled eggs med skinka och lite stekt potatis, beställer ett stort glas juice i stället för det lilla som ingår. Kaffe på köpet. Colombianskt eller ej med blekt som jänkarna verkar vilja ha det.

Awe-of-a-tree-(1-av-1)

Behöver bunkra vatten och googlade på Seven eleven. Två minuters promenad till vänster från hotellentrén! Bra med så mycket så nära. Noterar att det berömda Chelsea Hotel ligger intill mitt mindre berömda (tills det blir känt att jag bott här) ligger alldeles bredvid. En minnesplatta är dedicerad till Dylan Thomas som bodde här och härifrån seglade ut och dog.

62-B-(1-av-1)

Knepigt att ladda upp bilder, som sagt. Tar en himla tid, och ibland går det inte ens. Gissar att det här, som i Berlin och även hemma, beror på att flera användare är ute på nätet samtidigt. När jag återvänder till rummet strax  före kl 11 är det inga problem. Fick en flash som berättade att Fujis Camera Remote-app inte fungerar med IOS9. Glocalnet meddelar att de tror att min låga bredbandshastighet beror på mitt modem varför de skickar ett nytt.

Efter fotbollen tar jag en $3-kaffe på Stumptowns kafferosteri, får se om det håller mig vaken hela natten. Vore illa i så fall. Kollar Metron och biljettautomaterna och vips är två snubbar framme och ska ”assistera”.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2015

2 svar på ”Färre steg denna NYC-tisdag”

Gillar bäst bilden med killgänget. Är det basket på gång? Armar åt alla håll men ändå en tydlig riktning.

Visst är det basket, ute på en pir i Brooklyn Bridge Park. Ville att så många fightingfejs som möjligt skulle synas. Tack för titt och kommentar!

Stängt för kommentering.