Kategorier
New York

”America is hard to find”

Det blev en spännande, intressant och inspirerande dag i går. Gick ju ner till The Whitney Museum of American Art, ”mest för att få tiden att gå”. Men – vilken härlig samling konst från 1900-talet! Riktigt inspirerande och jag var förutom inträdet på $22 ”tvungen” att köpa katalogen för $35. Utställningen ”America is hard to find” innehöll även foton av Lisette Model, Robert Frank, Larry Clark med flera.

huvud-(1-av-1)
Chuck Close, acrylic and graphite pen on canvas.

tjej-i-trappa-W-(1-av-1)

Knallar upp till rummet, lämnar katalogen och tömmer minneskortet på X100 som fått följa med. Kommer därför sent till champions league, som jag denna gång ser på Crompton Ale House. Käkar och tar ett par öl innan det blir dags att knalla upp till Columbus Circle och D-line mot Yankee Stadium. Köper mitt Metrocard i kiosken på stationen, lyckas swipa mig genom spärren. Man får inte dra kortet för sakta. Sen blir det knepigt att hitta rätt perrong för rätt tåg norrut, de första jag frågar hade ingen aning, de kan bara sin egen väg. Till sist hamnar jag rätt, fast ändå fel. Efter att ha åkt några skrangliga stationer får jag ingivelsen att ändå fråga jag om jag var på rätt tåg. ”Nej, byt till tåget mittemot!” Resten var inga problem, plockar upp min biljett mot att jag visar kontokortet jag köpte det på. Utanför arenan pågår en supporterprotest mot nånting jag inte riktigt uppfattade.
Supporterprotest

Rena flygplatssäkerhetskontrollen av min ryggsäck och mig, och alla andra, innan jag är inne. Ölförsäljare knallar runt överallt och skriker ”Ice cold beer!” och det finns popcornhinkar och burgare, sockervadd och chicken nuggets, pizza och vad du kan tänka dig av fet skräpmat. Köper en fleecetröja och en t-shirt i fan shopen före matchen. Är sen en av 25 075 som ser New York City vinna med 2-0, trots att Toronto FC hade chanser till minst oavgjort. Bortsett från en liten klack på kortsidan var det en ganska stillsam upplevelse, om man inte tar med speakerns gapande.

mål!-(1-av-1)

En macka och en cola från Seven eleven avslutar en innehållsrik och kul dag, där konstupplevelsen ändå utklassar fotbollsditon. 18,5 km i dag, 22 870 steg, 3 135 kalorier brända.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2015