Kategorier
New York

The Manhattan Project – fredag i NYC

Manhattanprojektet var kodnamnet på det forsknings- och utvecklingsprogram, som hade till syfte att framställa den första atombomben. Det startades 1942 och hade som flest mer än 130 000 personer anställda och kostnaden var närmare två miljarder dollar. Projektet fick sitt namn av Manhattans ingenjörsdistrikt i New York. Manhattanprojektets högkvarter var beläget på 270 Broadway.

rörigt-skuggspel-(1-av-1)

Mitt Manhattanprojekt är snart avslutat för den här gången, till en betydligt lägre kostnad och med bara en person inblandad, jag.

I går kväll hade jag en idé om att kvällsfota men det blev bara en sväng till Garden of Eden gourmet market – a temptation in every aisle, där jag köpte en macka och en cola. Times Square kändes för turistigt och några andra inspirerande ljusskyltar eller liknande kunde jag inte dra mig till minnes.

Randig-skjorta-och-tidning-(1-av-1)

Sista heldagen och jag tänker mig på förhand en riktig rejäl repa på dryga två timmar enkel promenad ner till Bushwick, Brooklyn. Visserligen smälter mitt midjemått väl in bland många nio jorkare men det finns flera riktigt vältrimmade gossar i stan också.  Orkar jag dit jag vill, hoppas jag på mycket och bra street art i the Bushwick Art Collective´s regi.

seated-(1-av-1)

Prognosen berättar om ännu en +28°-dag, som det varit hela veckan. Gillar inte värme men har vant mig. Jobbigare med det intensiva ljuset när det kommer till fotografin.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2015