Kategorier
Stockholm

Världens bästa jobb

Har världens bästa jobb (fritidspedagog). Det bedrövliga är villkoren och omständigheterna, beroende på det faktum att de med makt inte bryr sig ett dugg om svensk skola.

Häromdagen när jag kom knallande över skolgården hörde jag ett jubelrop från en fjärdeklassare: ”Fy fan vilken duktig tjej jag är!” Korrigerade hennes språk till ett ”fy sjutton” och sen berättade hon att de hade orientering och att hon just hittat en dold kontroll på baksidan av en bänk.

Körde näst sista passet med mina Elevens Val-foto-elever. Laddade upp deras bilder från minneskort till dator. De har kört i autoläget och då blir det lite skakigt med skärpan när ljuset inte räcker till. Men en avundsvärd fantasi har många haft och den har jag sett som min främsta uppgift att uppmuntra. Svårare att lära dem hur menyerna i deras fjorton olika kameror är upplagda.

Person:how are you?

Me:im ok

Person:why just ok?

Message appears:you are not an experienced enough friend to unlock this response yet. try again after reaching friendship level 10.

asleep

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2015

2 svar på ”Världens bästa jobb”

Kul jobb du har. Att få pyssla med foto på arbetstid är inte så pjåkigt.
Sitter och väntar på dina inlägg om dagarna. Jag tror att du skrev i ett tidigare inlägg att du skulle skära ner på inläggen. Så det det är roligt när det kommer.
Hoppas att det bra med dig.
/Sven

Att få jobba med ungar är kul. Att jobba med fjorton elever och foto ärt också trevligt men det är lite knepigt att lära den enskilde eleven dennes kamera när man har tretton otåliga som får vänta. Samma sak vid uppladdningen v deras bilder. Och efter några gånger tar ju de motiv de finner på skolgården slut. Får se vd de säger på utvärderingen i veckan.
Annars är det okej, mina kolleger tycker att ungarna ska vara ute hela eftermiddagarna, men jag får gå in med en grupp om jag har planerat en aktivitet.
Allt bra med dig också, hoppas jag.

Stängt för kommentering.