Kategorier
Stockholm

Påven säger ifrån

Aftonbladet i dag: ”Påve Franciskus skickar en kraftig signal till rika mecenater som erbjuder kyrkan ”smutsiga” pengar, som de tjänat genom exploatering.
– Jag tänker på några av kyrkans välgörare som säger ”ta emot den här gåvan till kyrkan”, och så rör det sig om profit intjänad i blodet från de som utnyttjats, som behandlats som slavar, arbetare med dåligt betalda jobb, sade påven i ett tal inför troende på Petersplatsen.
– Till de människorna säger jag: ”Snälla, ta tillbaka din check, bränn den”. Guds folk, kyrkan, behöver inte smutsiga pengar.”

Il Papa går från klarhet till klarhet!

Åkte in efter jobbet och fick kalufsen tuktad. Har snart förbrukat månadens ekonomiska utrymme, nytt SL-kort inräknat. Men det är ju bara 24 dagar till nästa lön.

New York-resan närmar sig. Kollar på gatufoto-workshops. Marcus Hartel är en känd gatufotograf, han tar $475 för tre timmar. Kräver en lottovinst för att realiseras. James Maher tar $295 för en tretimmars. Jonathan Auch tar $350. Ah, det är mycket pengar. Hade jag dem skulle jag köra Marcus Hartel.

Luta-er-ej-mot-dörren

Får till sist, tredje gången gillt, det rätta Modena Museets Vänner-kortet. Årets felköp á 1300:- för tre år, då museet har gratis entré. Men, vill man vara fin får man lida pin, och pröjsa.

Sportlovsvecka, okej med lite kyla. Men sen får det vara nog. Är sugen på att hänga på mig vårjackan. Gör kanske det ändå, med fleecetröja under.

https://spiderman70.tumblr.com/post/140268561809/artagainstsociety-bernie-sanders-revolution

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2016