Kategorier
Stockholm

En färjetur i vårsol

Testar vårjackan, solen skiner ju.

När jag sitter på bussen slår det mig att det brukar vara kö långt utanför dörrarna på Fotografiska när det är helg. När vi åker förbi får jag det bekräftat och jag går till Djurgårdsfärjan istället. Lustigt nog går denna tur inte via Skeppsholmen, dit jag ska. Får hoppa av i Allmänna gränd och ta nästa färja. Minns inte om jag varit med om det förut.

kvinna-bänk-färja

Knallar upp och in på Moderna museet. Ser Klee/Agueli först och slås av att det är små målningar. Trodde särskilt att Klees var mycket större. Många gjorda på papper, till och med på tidningspapper, klistrat på papp. Ser sen övriga utställningar och delar av Modernas egen konstsamling, det senare har jag sett några gånger nu.

Köper en bok om Dada, Phaidons förlag. Gillar stuket, kollage och grejer. Kommer även hem med ett gäng konstkort som jag tänker mig att använda när jag har bild med eleverna.

Moderna-museet-kvinna Moderna-museet-siluetter Moderna-museet

Går ut och ner till Kungsträdgården där jag anträder resan hem.

Vilken dag!

I alla fall här.

Tyst, stilla, sol, högtryck.

Jag stänger härmed Badgers Drift.

Ulf Lundell ser till så min sol går i moln.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2016