Kategorier
Stockholm

Tusen år av invandring

Läser en intressant och mycket välskriven artikel i DN, av Susanna Alakoski, om invandringens historia i Sverige och den stora nytta landet genom alla tider dragit av den. I artikeln nämndes boken ”Tusen år av invandring. En svensk kulturhistoria” av Svanberg Ingvar & Tydén Mattias, vilken jag omgående beställde genom Bokbörsen á 80:-, porto tillkommer.

 

Kollade genom boken om Rune Hassner. Intressant att läsa Jan Myrdals beskrivning av deras samarbete. Och att Hassner själv var en begåvad skribent.
Look-over-there!
 Drar mig till minnes att jag köpte en fjärrutlösare till XT-1:an för någon mån sen. Nu har jag förlagt den.
Läser om Iridient som alternativ till LR och ska nog testa det, senast på New York-bilderna. Programmet sägs lira särkilt väl med Fuji och Mac.
Snö i luften, att det är aprilväder i mars är inte att förvånas över.
Kommer iväg till stan ändå, inget större motstånd faktiskt. Ibland förvånar jag mig själv.Hoppar av vid Londonviadukten för att gå förbi Fotografiska och plocka upp medlemskortet. Läser att de får stöd av muf i sin anmälan av fri entré på museerna. Muf tycker att det är mot den fria kulturen. Som vanligt betyder ”fri” för moderater fri för den som kan betala.
People,-spiral-stairs-#2 Hittade en kortare kö och men kortmaskinen var utan bläck igen. Bara att gå vidare. Plåtar abstrakt på Slussen innan jag ställer mig i färjekön.
Börjar känna mig hungrig och tar en tunnbrödrulle på vägen.
Waldemarsudde, Max Book är både och, faller inte för hans manipulerade foton men finner några av hans målningar spännande.
Tar några bilder på tunnelbanan, ett par riktigt spännande. Kommer snart.
Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2016

2 svar på ”Tusen år av invandring”

Den första bilden gillar jag skarpt. De blå vantarna mot det svarta ger en fin kontrast. Bläcket i deras skrivare är sig likt. Fick nästan nog efter tre försök.
Har idag fått shansen att hänga upp tavlor i Farsta bibliotekets läsesal. De får hänga i tre veckor. Spännande värre.
/Sven

Hann med att fånga ett pekande blått finger, viktigt för bilden, tycker jag.
Får se om det blir tredje gången gillt På Fotografiska för mig.
Kul med utställning,Sven. Grattis!

Stängt för kommentering.