Kategorier
Stockholm

Men då var inte Luke Skywalker där

Går till busshållplatsen kl 8.20. Knipor och gräsand i träsket och ganska många vårljud från fågelvärlden. En sothöna dök upp och en ljus trumvirvel fick mig att associera till mindre hackspett. Hade jag haft råd hade jag investerat i en liten men bra kompakt kikare för resan. Om man skulle vara i Central Park och få syn på nåt.

kvinna-gate-Arlanda-(1-av-1)

Flera hemlösa ligger och sover i gången under Vasagatan. Lite perspektiv på panamafifflarna och bankernas giriga direktörer.

En liten tjej sitter och hickar på flygbussen.
Fyra rådjur står på gles rad på ett fält nära Arlanda, alla vända åt samma håll, mot skogen. Flyktvägen klar. Men vem hotar?

Super-bag

Är på Arlanda strax efter tio, ser att min flight är försenad med två timmar till kl 14.15. Bra start! Ta en fika, föreslog bagageincheckningen. Sure! En macka kostar 100:- och fikat 60:- till. No deal!
Till sist ombord, har fönsterplats men i bakkant på vingen. Kaptenen berättar om 7,45 timmars restid. Beklagar förseningen, teknikerna har haft lite att göra. Blir sen sittande i ett varmt plan en god stund.
Kl 14.33 backar vi till sist ut från gaten. Läser DN. Fyller i tulldeklarationen.

flygplansvy-(1-av-1)

Det är när jag flyger som jag ser biofilmer. Börjar med ”The Force Awakens”. Den slutar med att the Force till sist lokaliserar Luke Skywalker, på en ö som är misstänkt lik Skellig Michael utanför Irland och County Kerry´s sydkust. Vid en nätkoll stämde det precis. Besökte ön för kanske 14 år sen. Men då var inte Luke Skywalker där.

Lyssnar sen på Pure Vinyl nånting. Gamla godingar som Led Zeppelin, Black Sabbath, the Doors, Ac/Dc.

Sen blir det dags för Bond-filmen ”Spectre”, med flera likheter med Stars Wars-rullen innan. Fastspänd huvudperson, ond man ska läsa tankar med våld. Högteknologiska baser sprängs i luften. Söt ung kvinna i biroll. Flygfarkoster.

Ett barn skrikgråter när vi börjar närma oss landning. Kanske ont i öronen som jag? En apelsin lämnas kvar på planet. Ingen frukt tillåts komma in i USA. Passkontroll, smidigt trots lång kö. Bagaget kom rätt snabbt också
Hittar bussen snabbt vid hpl 2, men frågar för säkerhets skull.

Tycker storryggan ser tom ut. Glömde jag peta ner necessären, har någon snott nåt eller är det resan som komprimerat. Det visar sig vara det senare.

Incheckning på Hotel Metro, hamnar på 12 våningen, men med begränsad utsikt. Går och lägger mig då min kroppsklocka är över 1 på natten. Lång resdag, kl 8.20 till ca kl o.30.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2016