Kategorier
New York

The Big Apple touch down

Så, tillbaka på Manhattan. Tredje gången, och på egen hand som alltid, med fullt fokus på fotograferandet.

väckarklockan-(1-av-1)
Vilken tid ska man lita på? Rätt påpassligt fotat, om jag får säga det själv. Återstår att se hur jag fixar tidsomställningen, det är dock värre efter att jag kommit hem.

Får vänta tio minuter innan det går att gå in i duschen. Det kom vatten från tre olika håll, väggen, taket och handhållet, allt kallt.

Går ner och äter hotellfrukost strax efter kl 6.30. Rätt få platser vid höga bord, några till vid soffbord. Kaffe, juice, små yoghurtburkar, olika bagels, mörkt och ljust bröd att rosta, små croissenter och syltkakor.

dam-lyktskugga-(1-av-1)
Det blev en hel del skuggjakt i dag. Gillar krumelurskuggan i denna.

Får be om service omgående, min säkerhetsbox behöver fixas då den lämnats låst men i öppet läge. Dvs låskroken var ute så dörren inte gick att stänga. Fixades inom fem minuter.

+1° och sol nu på morgonen. Lovande. Softar lite innan jag beger mig ut. Brygger en kopp java på rumsmaskinen. Klockan är ännu bara 8.30.

Läser på AB-webben att jag missade Zlatans besök här i New York. Han lär ha haft ett möte med NY RedBull.

pollare-donna-2-(1-av-1)
Motljus på polarnas ovansida plus en kapad kvinnogestalt. Fantastiskt, eller hur? 🙂

Går upp till Columbus Circle´s subway-station för att köpa mig ett 7 dagars Metro card. Blir hänvisad till automaterna, där det är kö. Knallar tillbaka med oförrättat ärende, går söderut längs Park och Madison.

Lunchhunger börjar göra sig påminn och irländska puben Mulligan´s dyker upp. Tajmar bra, på tv-skärmarna rullar Tottenham-Man U. Enda skönhetsfläcken är att det sitter ett Bajenmärke på dörren. Ser att jag har en Champions league-irländare på min gata, tjugo meter från mitt hotell.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2016