Kategorier
New York Stockholm

Hemma igen

Nackdelen med att resa ensam visar sig på morgonen efter att jag som vanligt ätit hotellfrukost klockan 6.30. Med fotografsällskap hade jag säkert dragits ut för en sista fotorunda innan utcheckningen kl 12. Nu blir det i stället ett par timmars rent slöande på rummet. Känner mig kanske lite mätt på gatufoto.

Allt gick som det skulle på vägen till Newark Liberty Airport. Hittar lätt SAS incheckning på flygplatsen. Tre timmars väntan på boardingen. Läser Tales of two cities om att bo i NY, och då rasar halvtimmarna raskt iväg och blir timmar. Funderar på om jag ska ta nåt att äta eller om jag klarar att vänta på flygkäket. Det är många timmar dit. Jag svälter.

flygbussen-#2
Hade Fujin redo och klar och tog ett par skapliga bilder på flygpussen ut till Newark Liberty Airport.

Hör nån snubbe snacka i sin mobil om bilder han har med i Fotografiskas bilaga. Ljust långt hår, gammal, rätt kort och nätt. Får kolla senare om jag fattar rätt.

Ser One World och Empire State Building  långt på andra sidan startbanorna från min plats i gaten. Till sist får vi borda Helge Viking vars blott andra flygningen vi får göra med SAS senaste flygplan. Luktar flygbränsle inför starten.

flygbussen-

Är ensam på två säten. Kollar Sherlock Holmes som första film. Bra, som det blir när grundkonceptet är styvt. Ungefär samma personbeskrivning som i tv-avsnitten, men med andra skådespelare. Flygplansmiddagen består av kött och potatis i tärningar, gott, och skönt slippa kycklingen.
Börjar kolla Batman, tror jag sett den. Skippar den. Försöker sova/vila men får ont i ryggen på mitt specialvis. Ser X-men the last stand istället.

flygplatsen-siluett

Vacker soluppgång över norska hardangervidda eller om det är telemarken. Eller om det är samma lika. Frukost. Slapp huvudvärken, inga problem med öronen heller med pluggarna i. Är inte särskilt trött heller. Dubbla lager moln när vi kommer in över Sverige. Snyggt det också.
Vi landar tjugo minuter före planerad tid.

Får fundera lite. Ska jag skippa Berlin och köra två ggr NYC nästa år? Vecka 16 och septemberveckan, typ. Känner att jag gärna skulle åka dit snart igen, men att jag behöver ett litet break. Väl i stan översvämmas man av intryck och många goda idéer och uppslag sköljs bort.

flygplatsen-Mitt bagage kommer sent men jag hinner med 7.45 bussen mot cityterminalen. Sju grader och mulet. Dimmigt. Två svarta kaniner  frukosterar på Norra Bantorget.

Tvättar, vattnar blommorna och laddar upp bilder på stordatorn när jag kommer hem. Hittar ett gäng riktigt kul bilder bland de sista dagarnas skörd. När jag skriver detta är klockan redan 13.30 och jag har varit vaken i över ett dygn. Det gungar lite.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2016