Kategorier
Stockholm

Nybäddat

There is one thing the photograph must contain, the humanity of the moment. This kind of photography is realism. But realism is not enough – there has to be vision, and the two together can make a good photograph.

Robert Frank, Los Angeles 1956

Köper till sist en ny bäddmadrass. Inte den jag ville ha utan den enda de hade i rätt storlek/bredd. Tunnare än önskat men inte mycket att göra eftersom jag var tvungen att bära hem den själv när företagets transporter inte passar. Men jag fick den till extrapris.

Ser en dokumentär om och med Don McCullin, krigsfotografen som just blivit adlad för sina insatser inom fotografin. Ofattbart hemska saker han varit med om, död och misär. Riktigt ruggigt! Man fattar inte hur han kom genom det utan att bli totalt kvaddad psykiskt.

I dag skulle det blivit en tur in till storbyn men en snöstorm kom vägen. Ser ut som om det står en snökanon på taket till grannkåken. Kallt är det därtill. Man får bida sin tid.

slussen-biltunnel-1600-v8

I think people only eat it because they’re bored.

Anthony Bourdin

Försöker vrida på elementet i köket men det går inte, får uthärda kylan. I arbetsrummet funkar det, få se vilken effekt det får. Utan glasögon ser jag inte vad jag ställde elementet på.
 

http://undr.tumblr.com/post/155346218787/esther-bubley-union-station-chicago-1948

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017