Kategorier
Stockholm

Smoliansky

Småjobbigt för tillfället med en förkylning som inte vill ge sig och som genererar huvudvärk mest varje dag. Har därför inte orkat med nåt evenemang hittills.

I dag gav jag mig dock den på att jag skulle kolla Gunnar Smolianskys vernissage på Galleri Steinsland Berliner, på Bondegatan. Alldeles nära Smolianskys ateljé, med andra ord. Slutar tidigt och tar två öl på Omnipollos Hatt. Växlar några ord med kuratorn på Internationella Engelska Skolan i Spånga, som är där för att fira av en lärare som återvänder till England. ”Keep up the good work”, skickar hon med mig ut i södermörkret när jag går.

Uppe på Mosebacke torg luktar det hemtrevligt av vedeld och i några fönster hänger stora adventsstjärnor kvar.

Kliver in på Galleri Steinsland Berliner, skakar tass med fotografen och ser mig omkring. Över tjugo fotografier, mycket väggar med fönster, á 30 000:- per bild. En del, kanske allt, fotograferat i kvarteren omkring. Lena N, Ola B  tittar in. Själv tittar jag ut efter en knapp halvtimme.

Ska hämta ut ett paket på Pressbyrån men får helt fel paket. Snubben snackar med någon familjemedlem och är inte särskilt alert när han får kollinumret. Namnet, storleken på paketet, allt är fel. Rättar till det hela och knallar hem.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017