Kategorier
Stockholm

Förfall – Berlin dag 2

Åt min hotell frukost och la mig sen för  att vila en stund. Facebookade att jag skulle ta mig till Café Godot men Jan B, avrådde, ”överbefolkat och stimmigt” på söndagar. Begav mig ändå i den riktningen, Brewdog ligger på vägen och där har jag inte varit.

Ett stort hak, förutom ett sällskap på fyra så är det tomt. Tar en cintra-IPA innan jag knallar vidare. Tittar så småningom in på Café Godot och det är fullt som Jan sa. Lufsar planlöst vidare, kommer till ett stort stadion och en loppmarknad intill. Ännu en loppmarknad passeras innan jag hittar in på Handbestand, ett antikvariat med rättigheter på Brunnerstrasse. Jan B  ansluter och föreslår att vi ska åka ner till Hopfenreich. På väg dit ser han att de inte öppnar förrän fyra så då tar han med mig till Schöneweide, en bit utanför centrala Berlin. Ett övergivet ölbryggeri som det för ovanlighetens skull går att komma in i. Så vi stövlar runt, uppför och nerför trappor bland glassplitter och brandrester och annat smått och inte så gott. Spännande!

Sen blir det ett par öl på Hopfenreich, ett trevligt ölhak med bra öl och slöjdsalinredning. Jan är hungrig och vi åker en bit med U-bahn till Sofieneck i de gamla judiska kvarteren. Schnitzel för mig och korv för Jan. Nära hem sen och Jan guidar säkert genom U- och S-bahnlinjerna.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2017

2 svar på ”Förfall – Berlin dag 2”

Stängt för kommentering.